Donaris 930 x 122

perchezitii

Percheziții în Argeș! Fapte grave într-un local și la păcănele

Percheziții în Argeș! Fapte grave într-un local și la păcănele

Citiți și: 67 de percheziții majore! Grup infracțional organizat – în Argeș și mai multe județe

La data de 07 iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județul Argeș și municipiul București.

Verificările au fost efectuate în două cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Citiți și: Argeș. Oprit în trafic, a încercat să mituiască un polițist! Totul a fost filmat

Într-una dintre cele două cauze penale s-a stabilit că, în perioada 01.01.2019 – 31.08.2021, o societate comercială din municipiul Pitești, ar fi omis să evidențieze, în totalitate, în actele contabile sau în alte documente legale, veniturile realizate din activitatea de comerț derulată prin intermediul unui local de alimentație publică, cu scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, potrivit Poliției Argeș.

Percheziții în Argeș! Fapte grave într-un local și la păcănele

De asemenea, aceasta ar fi înregistrat în evidențele financiar-contabile, achiziții fără corespondent în operațiuni reale, cu scopul obținerii pe nedrept a unor sume de bani de la bugetul de stat, cu titlu de rambursări de TVA.

În a doua cauză penală, din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2019, o societate comercială, a înregistrat în actele contabile contracte de asociere în participațiune, prin care profitul realizat a fost transferat sub formă de comision către altă persoană juridică, în scopul diminuării artificiale a veniturilor provenite din activitatea de exploatare a jocurilor de noroc, cu consecință asupra bugetului de stat, prejudiciul urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

3 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, mai transmit polițiștii.

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Marinescu spune:

    de lucruri serioase nu se ocupa statul roman, à dat voie la toti banditii care detin pacanele sa se imbogateasca de pe urma nevoiasilor

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90