Meniu

Percheziții în Argeș: Operațiunea ,,Jupiter” n-a iertat pe nimeni! Prejudiciu de milioane

Percheziții în Argeș: Operațiunea ,,Jupiter” n-a iertat pe nimeni! Fapte grave

Citiți și: VIDEO/Argeș: Descinderi în forță: Rețea de infractori spulberată de mascați!

În cadrul operațiunii „JUPITER”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat în data de 21 octombrie 17 percheziții domiciliare.

Aceste acțiuni au vizat locuințele și sediile unor persoane și entități juridice cercetate pentru infracțiuni legate de spălarea banilor.

Citiți și: Argeș/Mascații au dat buzna peste ei: Afacere în familie: Traficanți reținuți

Din cele 17 percheziții, 16 s-au desfășurat în județul Argeș, iar una în județul Arad.

Cercetările arată că, în perioada 2019–2022, mai multe persoane fizice și juridice ar fi tranzacționat sume mari de bani prin conturi bancare.

Existau suspiciuni că aceste fonduri provin din activități ilegale și au fost implicate în operațiuni de spălare a banilor.

 

Percheziții în Argeș: Operațiunea ,,Jupiter” n-a iertat pe nimeni! Fapte grave

Suma investigată depășește 6,8 milioane de lei

În acest moment al anchetei, autoritățile investighează o sumă totală de 6.890.280 de lei, considerată ca fiind legată de infracțiunile care fac obiectul cercetărilor.

Polițiștii suspectează că aceste tranzacții financiare masive au fost efectuate pentru a ascunde proveniența ilegală a fondurilor și pentru a le reintegra în economia legală.

Perchezițiile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.

Ancheta continuă, iar autoritățile vor evalua toate probele adunate pentru a stabili amploarea completă a operațiunii de spălare de bani și pentru a identifica toate persoanele implicate.

 

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Foto: Descriptiv

Video: IPJ Argeș

555 X 222 CAPRA