930X122 MAIA

artişti

Percheziții în Argeș! Sunt vizați lăutarii!

Polițiștii din cadrul IPJ Dâmbovița fac joi dimineața 12 percheziții domiciliare într-un dosar de înșelăciune, anunță stiripesurse.ro.

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

Ar fi fost obținute indemnizații de peste 560.000 de lei cu acte false care atestau că activitatea artistică a unor persoane a fost afectată în perioada pandemiei.

Potrivit IPJ Dâmbovița, au loc 5 percheziții în județul Dâmbovița, 3 în județul Argeș și câte una în județele Prahova, Constanța, Bacău și municipiul București. Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie duse la audieri, informează Mediafax.

Citiți și: Breaking: Percheziții! Infractori „mondiali” luați pe sus de mascați

Din investigațiile făcute a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii.

Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obținute indemnizații de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 560.000 de lei.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declarații.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3