New Profesional Consult 930 x 122

apa contaminata

Pericol GRAV pe litoral!

Pericol GRAV pe litoral!

Citiți și: La Mamaia, ca-n Dubai. Cât costă o noapte, de 1 Mai, pe litoralul românesc

Specialiștii atrag atenția turiștilor de pe litoralul românesc!

În acest weekend au fost înregistrate concentrații mari de bacteria E.coli, în apa mării.

Citiți și: Surpriză neplăcută de proporții pe litoral! Turiștii au rămas perplecși

Astfel, potrivit Antena3, concentrații mari de Escherichia Coli au fost descoperite în apa mării din stațiunile Eforie Nord și Năvodari.

În weekend valorile au depășit 1.300, de unități, în Năvodari.

Cu toate acestea, se pare că, cea mai mare concentrație a acestei bacterii care poate provoca infecții intestinale a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II – peste 7.600.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Tudorel Ene, a susținut că nu este cazul încă să fie luate măsuri speciale.

Pericol GRAV pe litoral! 

,,Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă”, a declarat Tudorel Ene, conform sursei citate.

Totuși, medicii recomandă părinților să supravegheze copiii cu mare atenție și să aibă grijă ca aceștia să nu înghită o cantitate mare de apă.

,,Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă.

Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”, a declarat doctor Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3