NOR CURIER 930X122

Arges

PERICOL ÎN ARGEŞ – LOCALITĂȚILE CU GRAD MARE DE RISC

În județul Argeș, riscul generat de găsirea unor muniții rămase neexplodate din cel de Al Doilea sau chiar din Primul Război Mondial este mai mare în zona de nord (în comunele Leresti, Arefu, Albeştii de Argeş și Valea Iaşului) şi în localităţile situate pe comunicaţia feroviară Câmpulung Muscel – Costeşti (în comuna Mihăeşti, municipiul Piteşti și orașele Mioveni și Costeşti).

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Explicația? Nordul judeţului a constituit în ambele conflagraţii mondiale calea principală de acces către şi dinspre Transilvania, prin Pasul Rucăr – Bran sau prin zona actualului Transfăgărăşan.

În anul 2015 în Argeș au fost executate 21 de misiuni de asanare pirotehnică. Au fost identificate, cercetate, ridicate, transportate şi depozitate 42 de elemente de muniţie rămase neexplodate din timpul celor două războaie mondiale (11 proiectile explozive de diverse calibre; 2 grenade; 1 lovitură AG și 28 de cartușe de infanterie). De asemenea, de la începutul anului 2016 și până acum au fost executate 14 misiuni de asanare pirotehnică, în urma cărora au fost găsite și anihilate 43 de elemente de muniţie rămase neexplodate din timpul celor două conflagraţii militare (6 proiectile explozive de diverse calibre și 37 de grenade).

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Ion Furtuna spune:

    Transfagarasanul nu a existat in timpul celor doua razboie mondiale.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90