930 x122 grota rece

caini

PERICOL MAJOR ÎN ARGEȘ. HAITE DE CÂINI ATACĂ TURIȘTII

Pericol major în Argeș. Haite de câini atacă turiștii. Reprezentanții Salvamont Argeș trag un serios semnal de alarmă în ceea ce privește câinii ciobănești din zona montană a județului.

Citiți și: Noi reguli pentru proprietarii de câini!

Potrivit sursei citate, noaptea trecută, trei turiști ar fi fost atacați de câini ciobănești în zona bordeielor din Valea Capra.

”Colegii noștri, aflați în patrulare la Cota 2000, au coborât ”înarmați”cu sprayuri cu piper și bețe de schi, conștienți fiind că acest tip de ”armament” nu înseamnă mare lucru în fața unei haite înrăite. Dar ne întrebăm… unde se va ajunge cu turismul nostru dacă ciobanii nu pățesc nimic în astfel de situații?”, avertizează Salvamont Argeș.

Citiți și: Viscol puternic în Argeș! Imagini incredibile

Doi dintre cei trei turiști au fost protejați de salvamontiști, iar cel de-al treilea (care ar fi fost mușcat de câinii ciobanilor din zona Fereastra Mică în urmă cu două zile) s-a îndreptat, singur, către Bâlea Lac. ”Ne-a confirmat în jurul orei două dimineața că a ajuns teafăr în parcarea cabanei.”, informează sursa citată.

În finalul mesajului transmis de Salvamont Argeș se precizează că ”în ghidurile Lonely Planet și National Geographic, câinii de stână din țara noastră sunt semnalați ca fiind câini sălbatici, îndemnând la prudență în abordarea traseelor turistice sau chiar la schimbarea planurilor. Chiar să nu existe rezolvare?”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90