EcoMoto 930×122

fran'a

Pericolul de care mulți șoferi nu își dau seama!

Pericolul de care mulți șoferi nu își dau seama!

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Frânele sunt principalul element de siguranță al mașinii, dar mulți șoferi nu își dau seama de pericolul ascuns în spatele roților și nu știu când trebuie înlocuite plăcuțele de frână, atrage atenția Promotor.ro.

Deși acesta este cel mai important element de securitate al mașinii, mulți ignoră frânele.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Ajung, astfel să circule cu aceleași plăcuțe și discuri de frână zeci de mii de kilometri. Și, din neștiință sau nepăsare, ignoră pericolul din spatele roților.

În general, fiecare producător recomandă utilizarea plăcuțelor un anumit număr de kilometri, în funcție de materialele din care sunt acestea făcute. Unii recomandă 10.000-15.000 de kilometri, alții ajunge la 25.000-30.000 de kilometri.

Dar nu acestea sunt principalele repere după care să ne orientăm când stabilim dacă trebuie, sau nu, înlocuite plăcuțele de frână.

Plăcuțele de frână trebuie să le schimbi atunci când se tocesc.

Grosimea plăcuțelor de frână nu trebuie să scadă sub 3 milimetri

Dacă la mașinile de top există senzori care te avertizează când trebuie înlocuite, la vehicule mai vechi trebuie să te bazezi pe alți indicatori. De exemplu, unele plăcuțe au o tijă metalică menită să zgârie discul de frână când plăcuțele s-au tocit.

Astfel, în mașină se va auzi permanent un scârțâit, mai ales la viteze mici.

De asemenea, dacă apeși pedala de frână la maximum ca să constați reducerea vitezei, atunci sigur trebuie înlocuite plăcuțele. Sau, cel puțin mers în service pentru a verifica dacă sistemul de frânare funcționează cum trebuie.

Detalii, AICI – După câți KM trebuie înlocuite plăcuțele de frână? Pericolul de care mulți șoferi nu își dau seama

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3