New Profesional Consult 930 x 122

copii

PESTE 40 DE COPII ȘI ADULȚI, ÎNDESAȚI ÎNTR-UN MICROBUZ DE 19 LOCURI. „DOI INȘI AU FOST BĂGAȚI ÎN PORTBAGAJ”

Situație revoltătoare, luni dimineață, la Valea Mărului (Budeasa), de unde peste 40 de copii și adulți au circulat îndesați într-un microbuz cu o capacitate maximă de 19 locuri. Pe lipsa de alternativă a călătorilor, transportatorul P&G KRAFT SPEDITION SRL (firma care a câștigat licitația pentru tronsonul amintit) a încasat cât pentru două curse, deși n-a efectuat decât una.

Citiți și: Dramele prin care au trecut acești părinți!

„A trimis o mașină mică să ia copiii, deși știe bine că e oră de vârf”

S-a întâmplat după ce autobuzul care trebuia să efectueze cursa de la ora 7 (și acela subdimensionat pentru zecile de călători care plătesc abonamente și bilete) a făcut pană. Transportatorul, care e obligat să aibă o dublură, a trimis însă un microbuz de doar 19 locuri în care au fost înghesuiți toți călătorii, și așa prea mulți pentru primul mijloc de transport.

Citiți și: Vești bune! Este oficial: elevii primesc bani!

„Am doi băieți la liceu, iar azi dimineață mi-au trimis poze pe WhatsApp cu mașina full. Peste 40 de oameni erau înghesuiți înăuntru. După ce mașina mare a făcut pană, transportatorul a trimis o mașină mică, să ia copiii, deși știe bine că la 7, când pleacă majoritatea elevilor, e oră de vârf. Ei au patru mașini, două mari și două mici. În loc să trimită una mare sau două mici, au trimis doar una mică. Copiii mi-au spus că au băgat doi inși în portbagaj”, spune Ion Bunea, un părinte care a transmis redacției ePitești fotografii din mijlocul de transport.

E uluitor ce spune transportatorul: „Oamenii așa sunt, neînțelegători”

Oficialii firmei P&G KRAFT SPEDITION SRL spun că ar fi vorba de o situație accidentală, la propriu și la figurat. Nonșalant, sugerează, culmea, că oamenii ar trebui să dea dovadă de mai multă toleranță.

„Ni s-a stricat un autobuz dimineață. Oamenii așa sunt, neînțelegători. S-a ars un electromotor, am trimis un microbuz în loc, că n-am avut ce face (…). Ne-am mai lovit de situația asta, dar aveam microbuz de rezervă și trimiteam două, dar l-am avut un pic lovit, în service, iar ăștia nu ne dau voie, cu antifrauda lor…”, declară pentru ePitești Marian Titu, reprezentant &G KRAFT SPEDITION SRL.

Reprezentantul firmei spune că ar mai fi trimis o mașină, care ar fi intrat pe traseu din alt punct.

„Eu plătesc 400 de lei abonament pentru doi copii. E normal să circule așa?”

Părintele care ne-a semnalat situația spune că n-ar fi nici pe departe vorba de o excepție și că, zilnic, cei care circulă cu abonamente și bilete pe traseul Pitești – Valea Mărului și retur sunt transportați, la orele de vârf, precum cartofii.

Omul dă exemplul plecărilor din Pitești în intervalul 14-15.

„Eu tot am insistat la CJ Argeș să le ceară să introducă mașină și la 14:30. Ei au doar la 14 și la 15. Copiii care ies de la școală în jurul orei 14 nu prind prima mașină și așteaptă să vină cea de la 15, care oricum e full, pentru că, între timp, ies și muncitorii uneia dintre fabricile de la Pitești. Imaginați-vă în ce condiții vin! Am vorbit și cu patronul firmei de transport, care spune că nu poate băga cursă la 12:30, că nu-i convine să se întoarcă mașina goală. Eu plătesc 400 de lei abonament pentru doi copii. E normal să circule așa?!”, spune Ion Bunea.

„O să luăm măsuri, dar trebuie să vedem ce e acolo (…) Mașinile cu care au câștigat licitația sunt de 19 locuri. Transportatorul are 5 mașini, dar poate să folosească mașinile pe care le are în parc, poate să ia mașini cu care a câștigat licitații pe alte trasee”, afirmă Romus Ungureanu, consilier superior la Autoritatea Județeană de Transport din cadrul Consiliului Județean Argeș.

Cât despre a doua problemă semnalată, oficialul CJ Argeș spune că, potrivit graficului cu care a câștigat licitația, transportatorul e chiar obligat să aibă cursă la 14:30: „Orele de plecare din Pitești ar trebui să fie, în intervalul amintit: 14, 14:39, 15, 15:30”.

Răspunsuri contradictorii din partea transportatorului

Am încercat să lămurim situația cu oficialul P&G KRAFT SPEDITION SRL:

ePitești: De la Pitești la Valea Mărului aveți o cursă la ora 14. Următoarea la ce oră este?

Marian Titu: La 3 (ora 15).

ePitești: La ora 14:30 nu aveți?

Marian Titu: Stați un pic…

ePitești: Deci, aveți una la 14 și următoarea este la 15?

Marian Titu: Da!

ePitești: Și la 14:30 de ce nu aveți?

Marian Titu: Este un microbuz… Da, da, da, este un microbuz, doamnă.

ePitești: Oamenii spun că nu este și că stau și așteaptă de la 14, la 15!

Marian Titu: Nu știu ce spun oamenii, că oamenii spun fiecare pe limba lor…

ePitești: Sunt niște copii care n-au cu ce să vină acasă.

Marian Titu: E un domn acolo, la cap de linie. care tot face reclamații…

ePitești: Nu este vorba doar de un domn. Este vorba de mai mulți copii care au abonament și care spun că n-au mașină la 14:30 cu care să plece din Pitești spre Valea Mărului.

Marian Titu: Este, doamnă. Dacă copiii lor nu vin la cursă și umblă hai-hui, nu-i așteaptă mașina!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3