930×122 CUMPANA 5

agenţi

Pitești. Agenți de pază, prinși dormind în post!

Pitești. Agenți de pază, prinși dormind în post!

Citiți și: Argeș. O tânără șoferiță i-a dat gata pe polițiști!

„În perioada 22-25 februarie a.c., polițiștii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul valorilor monetare și respectarea normelor de lucru interne, la sălile de jocuri de noroc, baruri, cluburi și restaurante din zona centrală a municipiului Pitești.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private.

Citiți și: Pitești. Ce s-a întâmplat cu bărbatul fugit din azil

În cadrul acțiunii, au fost verificate 32 de societăți și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 lei.

Patru agenți de pază au fost depistați dormind, nerespectând consemnul general și particular al postului. Astfel, a  fost luată măsura sancționării acestora, conform art. 46 lit. q din Legea 333/2003R.

De asemenea, polițiștii au constatat că una dintre firmele de pază nu a dotat agenții de securitate cu uniformă cu însemnele firmei, fiind luată măsura sancționării contravenționale cu suma de 10.000 de lei.

Totodată, la două dintre sălile de jocuri de noroc verificate, s-a contatat faptul că, pe timpul nopții își desfășoară activitatea un singur angajat, nu există ghișeu care să asigure protecția la atacuri manuale asupra casierului și nu există pază umană, programul de funcționare fiind non –stop. A fost luată măsura sancționării contravenționale conf. art. 3 pct 1^1  din HG 301/2012, cu suma de 5.000 de lei, fiecare.

Cu ocazia verificărilor, personalul care manipuleaza valori a fost instruit cu privire la modul de depozitare al valorilor, folosirea seifurilor încuiate și modul de acțiune în situații deosebite.

De asemenea agenții de securitate au fost instruiți cu privire la modul de executare a serviciului, respectarea consemnului general și particular al postului”, transmite Poliția Argeș.

Foto: Descriptiv – sursă: Antidotul

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Donaris 570×90