NOR CURIER 930X122

adient trim pitești

Piteşti: Angajată concediată la ADIENT, cu ochii în lacrimi. „M-au acuzat că am plimbat cu targa o colegă”

Apar noi mărturii în criza angajaţilor daţi afară de la fabrica ADIENT TRIM din Piteşti, în urma protestului spontan din 16 iulie. De această dată, ne-a contactat doamna Mihaela Scarlat, a cărei decizie de concediere a venit astăzi.

Citiți și: Piteşti: Scandalul concedierilor de la ADIENT ia amploare. Firma, dată în judecată de Sindicatul Autoturisme Dacia

Vestea a picat ca un trăsnet asupra femeii care ne-a sunat plângând şi ne-a declarat că s-a făcut încă un abuz (ca şi în cazul altor colegi care au avut aceeaşi „soartă”), întrucât acuzaţiile care i se aduc nu sunt adevărate.

Spre exemplu, în decizia de concediere, Adient precizează că, în timpul protestului din 16 iulie, doamna Scarlat „a plimbat cu targa o colegă, crescând impactul emoţional.”

Citiți și: ULTIMA ORĂ! ADIENT TRIM PITEȘTI, MĂSURĂ OFICIALĂ PENTRU ANGAJAȚI

Sau „le-a spus colegilor să nu intre la lucru, pentru a susţine negocierile”. „Gesticula şi avea o tonalitate foarte ridicată”, se mai precizează în şirul acuzaţiilor prin care conducerea Adient motivează decizia (FOTO).

 

 

De cealaltă parte, fosta angajată susţine că acuzaţiile care i s-au adus sunt false şi s-a făcut un abuz.

Iată mărturia doamnei Scarlat

„Eu eram lider de grupă sindicală. La ora 14.50 am coborât jos în secţie să ne apucăm de lucru. În schimb, oamenii au refuzat să intre să lucreze. Nu au vrut, pur şi simplu. Au spus că până nu se închid negocierile cu un rezultat bun cât de cât, ei nu vor intra. Noi am încercat să le explicăm, că avocatul ne-a spus că este ilegal, că nu avem voie, ei tot au refuzat. La ora 15.45 am primit procesul verbal prin care se încheiau negocierile, 250 de lei în plus la salariu din iulie şi încă 50 de lei în octombrie, plus o primă de 1.500 lei dată în trei tranşe. Oamenii au spus că refuză să intre în maşini, că nu acceptă aşa ceva. Şi cei din schimbul 3 au ţinut greva în continuare, până dimineaţa la ora 7. Ulterior, conducerea a ajuns la concluzia că 9 persoane, printre care şi eu, au instigat oamenii, i-au scos din maşini. Pe mine m-au acuzat că am plimbat targa o colegă, ceea ce nu este adevărat. A fost altcineva, cei care au luat decizia s-au bazat pe declaraţii mincinoase, inventate şi s-au îndreptat asupra anumitor persoane. Eu îi deranjam că nu mă înţelegeam cu lidera de sindicat. Cea care chiar a plimbat cu targa pe cineva a fost sancţionată cu 10%”.

„În legătură cu lidera de sindicat, am decis să nu o mai susţinem pentru că am considerat că nu ne ajută cu nimic. Ea s-a plâns la administraţie şi, iată, celor care au încurcat-o li s-a desfăcut contractul.”

„MUNCEŞTI OPT ORE ÎNTR-UN PICIOR”

Mihaela Scarlat a dezvăluit, pentru ePiteşti, cum se lucrează în fabrică.

„Sunt indignată de câtă nedreptate se face în fabrica asta. Să stai opt ore să munceşti într-un picior e o muncă groaznică. Stai în picioare, cu unul la pedală și pe celălalt te sprijini. Se pune un plan extraordinar de mare pe care nu putem să-l realizăm. Şi dacă nu-l realizăm, nu se ia dintr-un bonus de care ei spun că nu îl merităm”

„Am lucrat 14 ani şi jumătate la Adient. Am lucrat numai pe „piele”, în subcelule de 8 – 10 oameni, depinde. Pe fiecare ore aveam un număr de huse de realizat. La sfârşitul programului vine şeful, îţi ia planul şi spune <nu ai realizat planul pe ziua de azi, vei fi afectat la bonus>. Nu mai am cuvinte”

„ITM-ul are în evidenţă că la Adient sunt cei mai mulţi cu probleme de sănătate, „apţi condiţional”. La cabinetul medical ne puneau să semnăm că suntem apţi. Le-am spus că am dat de la medic specialist de la Colentina şi am refuzat să semnez. Le-am spus că fac o ilegalitate, că nu se face aşa ceva. Ei nici nu vor să audă când le spui că ai dobândit boli profesionale”, , ne-a transmis doamna Scarlat.

„SINDICATUL NU NE-A AJUTAT CU ABSOLUT NIMIC”

În momentul în care i-am amintit doamnei Scarlat că s-au făcut demersuri pentru sprijinul celor concediaţi, de către Sindicatul Autoturisme Dacia, aceasta ne-a declarat că, de fapt, iniţiativa ar fi doar de faţadă.

„Nici SAD nu ne-a ajutat, acel buletin informativ legat de faptul că se implică în apărarea celor concediaţi a fost de faţadă, să câştige la imagine. Sunt minciuni, minciuni şi minciuni. Până să vorbesc cu dvs., am vorbit cu liderul SAD, Viorel Ungureanu. Au spus că or să facă… Când or să facă, mai e puţin şi colegilor mei le expiră decizia. Ce aşteaptă Sindicatul, să expire decizia ca să nu mai poată să meargă în instanţă?”

„Trebuie să ştie o ţară întreagă ce se întâmplă! O să mergem pe propriile noastre iniţiative. Am găsit avocat şi o să merg în instanţă pentru că mi s-au adus unele acuzaţii pentru fapte care nu sunt făcute de mine”, a încheiat Mihaela Scarlat, fostă angajată la ADIENT TRIM Piteşti.

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Duță Vasilica Veronica spune:

    Și eu am lucrat la această zisă companie de mare rang național și internațional cum se cred ei ,Adient aceleași abuzuri am primit și eu.Dar nu mai zici de abuzuri cîtă umilită și bătaie de joc aduc acești așa ziși conducători adică de la șefi de producție, trainări,ingineri,resurse umane, și așa mai departe până la director.Asta este țara în care trăim ca să obții niște venituri mai bune pentru ziua de mâine și ai curajul să spui direct în fața ești concediat.Dragi colegii fiți fermi și nu vă lăsați că așa au făcut mereu așa ziși oameni de conducere cu mari facultăți, dacă noi ăștia fără facultate nu am munci într-un picior iei de unde ar mai lua salariile alea colosale care sau mărit și la iei în urma protestului. Am și eu o întrebare:pe iei ia verificat cineva vreodată?Eu personal sunt foarte revoltată m-au angajat pe 23august și 27 august 2021mi-au desfăcut contractul de munca menționând că asta este politica companiei alt abuz spunându-mi ingineri de producție că am un fitbeg foarte bun dar asta este trebuie să plec din companie , ba mai mult când am fost chemată la resurse umane mi sa adus injuri precum a-și fi profitat de anumite fete de la resurse umane că
    nu mau cunoscut.Așadar am rămas fără serviciu și fără nici un venit din cauza acestei companii adică Adient.(Mă numesc Duță Vasilica Veronica).

  • Elena Cojocaru spune:

    Tot de la o fostă angajată a acestei firme am aflat că au fost amenințați, au dat afară 17 persoane cheie pentru ca ceilalți să tacă și să bage capul in mașini!
    Le-au desfăcut contractul cu sancțiune disciplinară și bieții oameni nici șomaj nu primesc.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90