NOR CURIER 930X122

adient trim pitești

Piteşti: Scandalul concedierilor de la ADIENT ia amploare. Firma, dată în judecată de Sindicatul Autoturisme Dacia

Este fierbere mare la firma ADIENT TRIM din Piteşti, în urma deciziilor conducerii de a disponibiliza mai mulţi salariaţi.

Citiți și: Sute de joburi disponibile! Se deschide o fabrică gigant

Aşa cum ePiteşti v-a informat în exclusivitate, printre primii concediaţi s-a numărat unul dintre liderii de grupare sindicală (detalii AICI – Angajat concediat de la Adient, acuză compania de abuz), despre care factorii decidenţi de la ADIENT au afirmat că a instigat la încetarea lucrului şi „a folosit cuvinte ofensatoare la adresa conducerii” în timpul unui protest spontan.

O altă fostă angajată, Monica H., ne-a contactat săptămâna aceasta pentru a ne transmite că a fost concediată abuziv, fără dovezi. Aceasta susţine că ADIENT s-ar fi bazat pe o filmare în care femeia apare alături de un lider de sindicat, discutând în timpul grevei din 16 iulie.

Citiți și: Centrul Comercial din Pitești face angajări! Ce se caută

„Mi s-a spus că se bazează pe declaraţii ale colegilor şi că au o filmare în care aş fi scuipat lidera de sindicat, ceea ce nu este adevărat. Am fost concediată după 11 ani de muncă la această firmă. Regret că mi-am făcut sănătatea praf aici. Folosesc zilnic medicamente şi creme inflamatoare pentru dureri. Trebuia să facem 70 de perne în 60 de minute. Dacă nu reuşeam, eram penalizaţi la salariu. Ne-au tratat ca pe nişte infractori”, ne-a declarat Monica H., fostă angajată.

Până în acest moment, ar fi vorba de 9 persoane concediate după greva din 16 august.

Având în vedere situaţia, Sindicatul Autoturisme Dacia, prin liderul Viorel Ungureanu (foto) a comunicat ferm că dezaprobă concedierile de la ADIENT TRIM şi că a hotărât iniţierea demersurilor pentru asistenţa juridică a celor 9 persoane concediate.

 

 

În această dimineaţă, SAD a trimis următorul buletin informativ:

„În legătură cu situaţia de fapt creată la ADIENT TRIM, Sindicatul Autoturism Dacia, în calitate de reprezentant legal al salariaţilor din această societate, precizează:

-SAD a respins ferm practicile abuzive ale conducerii societăţii împotriva celor implicaţi în protestul spontan din data de 16 iulie a.c. încă de la apariţia acestora;

-SAD a notificat luni, 31 august 2021, prin adresa nr. 223, conducerea societăţii ADIENT TRIM cu privire la încetarea imediată a acestor practici şi revenirea la normalitate;

-SAD dezaprobă decizia administraţiei ADIENT TRIM de concediere a 9 angajaţi implicaţi în protestul spontan din data de 16 iulie;

-Urmare a situaţiei astfel create, Consiliul SAD a hotărât iniţierea demersurilor privind asigurarea asistenţei juridice (angajarea unui avocat) pentru cei 9 concediaţi de la ADIENT TRIM în vederea soluţionării situaţiei acestora în Justiţie”, precizează Viorel Ungureanu, lider SAD.

Iată şi documentul (FOTO)

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3