Donaris 930 x 122

adient trim pitești

Piteşti: Scandalul concedierilor de la ADIENT ia amploare. Firma, dată în judecată de Sindicatul Autoturisme Dacia

Este fierbere mare la firma ADIENT TRIM din Piteşti, în urma deciziilor conducerii de a disponibiliza mai mulţi salariaţi.

Citiți și: Angajări la Penitenciarul Mioveni

Aşa cum ePiteşti v-a informat în exclusivitate, printre primii concediaţi s-a numărat unul dintre liderii de grupare sindicală (detalii AICI – Angajat concediat de la Adient, acuză compania de abuz), despre care factorii decidenţi de la ADIENT au afirmat că a instigat la încetarea lucrului şi „a folosit cuvinte ofensatoare la adresa conducerii” în timpul unui protest spontan.

O altă fostă angajată, Monica H., ne-a contactat săptămâna aceasta pentru a ne transmite că a fost concediată abuziv, fără dovezi. Aceasta susţine că ADIENT s-ar fi bazat pe o filmare în care femeia apare alături de un lider de sindicat, discutând în timpul grevei din 16 iulie.

Citiți și: Argeş: Noi locuri de muncă la Poliţie. Sunt căutaţi pistolari, instructori de sport, agenţi

„Mi s-a spus că se bazează pe declaraţii ale colegilor şi că au o filmare în care aş fi scuipat lidera de sindicat, ceea ce nu este adevărat. Am fost concediată după 11 ani de muncă la această firmă. Regret că mi-am făcut sănătatea praf aici. Folosesc zilnic medicamente şi creme inflamatoare pentru dureri. Trebuia să facem 70 de perne în 60 de minute. Dacă nu reuşeam, eram penalizaţi la salariu. Ne-au tratat ca pe nişte infractori”, ne-a declarat Monica H., fostă angajată.

Până în acest moment, ar fi vorba de 9 persoane concediate după greva din 16 august.

Având în vedere situaţia, Sindicatul Autoturisme Dacia, prin liderul Viorel Ungureanu (foto) a comunicat ferm că dezaprobă concedierile de la ADIENT TRIM şi că a hotărât iniţierea demersurilor pentru asistenţa juridică a celor 9 persoane concediate.

 

 

În această dimineaţă, SAD a trimis următorul buletin informativ:

„În legătură cu situaţia de fapt creată la ADIENT TRIM, Sindicatul Autoturism Dacia, în calitate de reprezentant legal al salariaţilor din această societate, precizează:

-SAD a respins ferm practicile abuzive ale conducerii societăţii împotriva celor implicaţi în protestul spontan din data de 16 iulie a.c. încă de la apariţia acestora;

-SAD a notificat luni, 31 august 2021, prin adresa nr. 223, conducerea societăţii ADIENT TRIM cu privire la încetarea imediată a acestor practici şi revenirea la normalitate;

-SAD dezaprobă decizia administraţiei ADIENT TRIM de concediere a 9 angajaţi implicaţi în protestul spontan din data de 16 iulie;

-Urmare a situaţiei astfel create, Consiliul SAD a hotărât iniţierea demersurilor privind asigurarea asistenţei juridice (angajarea unui avocat) pentru cei 9 concediaţi de la ADIENT TRIM în vederea soluţionării situaţiei acestora în Justiţie”, precizează Viorel Ungureanu, lider SAD.

Iată şi documentul (FOTO)

 

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441