Eurial 930 x 122

spectacol caritabil

Pitești: Artiști de talie internațională, spectacol extraordinar pentru copii speciali

Pitești: Artiști de talie internațională, spectacol extraordinar pentru copii speciali

Citiți și: Școala „Matei Basarab” scrie istorie! Spectacol cum rar se întâmplă

Ziua Internațională a Autismului va fi marcată și la Pitești, așa cum v-a informat publicația noastră.

Evenimentele organizate în acest scop sunt dedicate tuturor persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist din județ și nu numai.

Citiți și: Spectacol inedit în Argeș! O artistă de talie internațională urcă pe scenă

Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș va organiza împreună cu partenerii săi Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean pentru Cultură și Arte Argeș, Filarmonica Pitești, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Palatul Copiilor Pitești, Școala de muzică ,,Musicando cu Adina Sima”, spectacolul caritabil ,,Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”.

Acesta va avea loc în data de 1 aprilie 2024, între orele 18.00-21.00, în sala mare a Filarmonicii Pitești.

Pe scenă vor urca solistele de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Ghinescu, Emilia Dorobanțu, acompaniate de orchestra ,,Doina Argeșului” condusă de dirijor Cătălin Iancu, geniul țambalului argeșean, Cătălin Iancu Junior, Grupurile Folclorice ,,Flori Argeșene ” și ,,Doruri Muscelene”.

Un recital extraordinar de muzică ușoară va fi susținut în cea de-a doua parte a spectacolului de artista Paula Seling.

Detalii, AICI.

Intrarea se va face pe bază de invitație cu donație.

Acestea vor fi puse la dispoziția publicului în cel mai scurt timp atât la sediul Asociației din Bvd. I.C.Brătianu nr 36 Pitești.

De asemenea, invitațiile se vor regăsi pe site-ul www.autismulinarges.ro, dar și pe pagina de Facebook a Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

În cadrul evenimentului, vor fi scoase la licitație și obiecte extrem de valoroase oferite de meșteri populari din județul Argeș.

Tică Vasile care va dona o țiteră, Eduard Leață o chitară, iar Mădălina Lupu un nai.

Aceștia vor urca pe scenă pentru a face și o scurtă demonstrație.

Pitești: Artiști de talie internațională, spectacol extraordinar pentru copii speciali

De asemenea, vor fi scoase la licitație și obiecte mai mici, precum:

– iconițe pe lemn,

– semne de carte pirogravate,

– cărți de desenat pentru adulți, semnate de artistul local Anelle Preda,

– și multe alte surprize.

La evenimentul caritabil sunt invitați să participe factori de decizie, oameni de afaceri, lideri de opinie, părinți și copii, fondurile strânse ajutând la continuarea proiectului ,,Ore de terapie gratuite” acordate beneficiarilor celor două centre din cadrul Asociației.

Evenimentul va fi sprijinit în mod direct și de Consiliul Județean Argeș.

,,Simbolistica acestei Zile este una covârșitoare.

Tocmai de aceea, noi, cei de la Consiliul Județean, am ales ca și în acest an să sprijinim pe toți cei care au nevoie de un efort în plus ca viața lor să fie una normală.

Invităm pe toți doritorii, toți iubitorii de frumos, toți altruiștii din județul Argeș, și nu numai, să participe la spectacolul organizat de Asociația  Părinților Copiilor cu Autism Argeș la Filarmonica Pitești, pe 1 aprilie, ora 18.00, în care, și cu sprijinul Consiliului Județean, veți putea asista la un program inedit susținut de artiști locali, dar care va impresiona și printr-un recital extraordinar al artistei Paula Seling.

Repet, este un eveniment cultural, dar mai ales un eveniment caritabil, pentru că banii strânși din aceste bilete vor merge în sprijinul copiilor mai puțin norocoși de la noi”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu.

Președintele Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, Andreea Badea a punctat, de asemenea, importanța evenimentului pentru persoanele cu nevoi speciale și a mulțumit organizatorilor:

,,Dorim să mulțumim încă o dată tuturor autorităților, sponsorilor și partenerilor media care ne susțin în realizarea acestui eveniment caritabil. Este foarte important ca vocea noastră să se facă auzită și înțeleasă, nevoile persoanelor cu autism sunt multiple și numai împreună vom reuși să le oferim acestora terapii de calitate și o viață mai bună”, a completat președintele Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, Andreea Badea.

 

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului (2 aprilie) va fi marcată și prin organizarea unui amplu Marș de solidaritate în centrul Municipiului Pitești.

Aici sunt invitați să participe cât mai mulți reprezentanți ai Asociațiilor și O.N.G.-urilor de profil din județul Argeș și din județele limitrofe, dar și reprezentanți ai societății civile în ansamblul ei.

Amănunte, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90