930×122 CAPRA 5

apa canal

Piteşti: Bogătani cu vile de lux, prinşi cu branşamente ilegale pentru furt de apă

Prinşi cu improvizaţii pentru furt de apă din conducte la limita dintre Piteşti şi comuna Bradu. Toate locaţiile identificate cu nereguli, peste 20 la număr, erau proprietăţi private cu imobile impresionante, cu  gazon, livezi, viţă de vie, etc. şi  un consum de apă sub 1 – 2 mc pe lună.

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

Societatea Apă Canal precizează:

Pentru stoparea acţiunilor de consum fraudulos de apă, acţiunile de control ale S.C. Apă Canal 2000 S.A. din luna decembrie 2021 au vizat în principal zona Platoului Prundu-Craiovei, la limita între municipiul Piteşti şi comuna Bradu.

Astfel, în ultimele două săptămâni ale lunii decembrie 2021, echipele de control ale S.C. Apă Canal 2000 S.A. au identificat 22 de situaţii în care nu a fost respectată legislaţia în domeniul serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare: 5 branşamente de apă clandestine, care au fost desfiinţate imediat, 14 surse proprii de apă nedeclarate, care vor fi contorizate şi 3 apometre blocate, astfel:

Citiți și: Apă Canal a făcut anunțul: cetățenii din această localitate sunt afectați!

-3 utilizatori din comuna Bradu, care pe lângă branşamentul contorizat din contract mai deţineau încă un branşament ilegal tip by-pass, două locaţii fiind pe str. Primaverii 2 şi una pe str. Primăverii;

-2 utilizatori care beneficiau de serviciile de apă şi canalizare fără contract, pe str. Emil Racoviţă din municipiul Piteşti şi pe str. Teilor din comuna Bradu;

-6 utilizatori din comuna Bradu fără contract, care deţineau surse proprii de apă nedeclarate şi deversau apele menajere în reţeaua de canalizare, identificaţi pe str. Primăverii 2, Primăverii 4 şi Primăverii 5;

-8 utilizatori cu consum redus de apă, la care s-a constatat existenţa unor surse proprii de apă nedeclarate în vederea contorizarii şi încheierii de contracte pentru serviciul de canalizare, identificaţi pe str. Emil Racoviţă, Teilor, Primăverii 2, Primăverii 3, Primăverii 4 şi Primăverii 5;

-3 utilizatori din comuna Bradu cu apometrul blocat şi modulul utilizat pentru citirea de la distanţă desprins de pe apometru, identificaţi pe str. Livezilor, Constantin Stere şi Primăverii 2.

Branşamentele ilegale au fost desfiinţate pe loc de echipele S.C. Apă Canal 2000 S.A., costurile fiind suportate de utilizatorii în cauză, care vor achita şi prejudiciul cauzat societăţii noastre, riscând de asemenea şi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Consumurile ilegale de apă pot fi sesizate pe adresa de e-mail contact@apa-canal2000.ro sau la Ghişeul Unic al societăţii din Piteşti, B-dul I.C. Brătianu, nr. 24A, urmând a fi verificate şi tratate conform prevederilor legale în vigoare.

Titlul aparține redacției.

555×222 grota rece

Comentarii

14 comentarii

  • Cris spune:

    Ce le mai explicam și eu celor care mai veneau in control…Pai noi tot le spunem dar ei nu ne cred pe noi ăștia săraci că cică suntem invidioși (ori sunt prieteni cu mafioții astia).
    Da ce e așa greu să-ți dai seama că fura apa ?Au piscina ,au mii de mp de grădini și peluze,etc.E așa greu sa le faci un consum estimat ?Ăștia nici preț diferențiat nu vor să facă .Adică cine consuma peste 10 mc de exemplu,sa plătească dublu orice MC consumat.Ce mare lucru ?Poate nu or sa mai facă atâta risipa sa spele mașinile zilnic și altele .Daca mergi neanunțat și împreună cu poliția faci verificare usor la stia cu modificări :cauți toate furtunele și robineții din ext și interior ,dai drumul sa umpli un bidon de 5L de la fiecare și verifici daca înregistrează contoarul aceea cantitate.Asa dai de conectarea aia care fura din circuit și baypaseaza contoarul…Da pe aici cred că nici oameni care păreau interesați de egalitate și mai cinstiți,ca Apostoliceanu,nu cred că intra să citească …Cică sa le dai mura-n gura pe Facebook…Dar de fapt nu-i interesează.Ia sa vindem regiile astea unor firme private din afara ?Sa vezi atunci cum zboară tutele din consiliile de administrație și pilele analfabete și cum ajung banii din investiții și cum se descoperă furturile mafiei psd-iste(că ăștia bogății sunt oamenii lor;doar nu credeți că au curaj amărâții să facă d-astea !?)

  • ggg spune:

    Nu inteleg ceva… In ce consta contraventia de a avea o sursa de apa POPRIE nedeclarata si de ce ar trebui aceasta contorizata? Ar trebui sa platesc la stat si apa din sursa proprie? Inteleg prin sursa proprie o fantana, ca altceva nu se poate intelege.

  • Mihăilă spune:

    Se presupune că din sursa proprie de apă, respectiva familie o deversează în rețeaua de canalizare la care sunt racordați.
    Deci trebuie să se plătească canalul in funcție de consum.

  • Borțoi C spune:

    Sursa proprie de apă trebuie cunoscută atunci când apa consumată intră in sistemul de canalizare. Pentru aplicarea și plata tarifului de canalizare.

  • Lucian spune:

    Apa din sursă proprie nu ai voie să o deversi in canalizare fără contract. Se plătește și deversarea.

  • Gogu spune:

    Sursa proprie de apa cu racordare la reteaua de canalizare .Ar fi normal intr o tara civilizată sa plateasca pentru apa deversata la canal. Angajati apa canal nu știau ce acele recorduri clandestine ?de ce nu montati contor pe fiecare strada in parte si sa, vedeti diferente atunci,vor fi acele pierderi care se gasesc acum in cadrul.asociatiilor de proprietari. Dar mai sunt si acele apometre cu semnul întrebării!

  • Gogu spune:

    Sursa proprie de apa cu racordare la reteaua de canalizare .Ar fi normal intr o tara civilizată sa plateasca pentru apa deversata la canal. Angajati apa canal nu știau ce acele recorduri clandestine ?de ce nu montati contor pe fiecare strada in parte si sa, vedeti diferente atunci,vor fi acele pierderi care se gasesc acum in cadrul.asociatiilor de proprietari. Dar mai sunt si acele apometre cu semnul întrebării! O propunere ,,,,imobilele depistate cu acele recorduri clandestine sa mai poata fi bransarea la apa /canal niciodata indiferent de cine va fi proprietarul imobilului.

  • Zzz spune:

    Da, sursa propie este o fantana pe care trebuie sa o contorizam.
    Exista un ORDIN DE MINISTRU de prin anii 90.
    Aceeasi discutie am avut cu ei in urma cu vreo 6 ani cand m-am racordat la apa. Folosesc apa din fantana NUMAI pt udat gazonul, apa din fantana fiind foarte dura nu si o folosesc in casa.
    Ideea este ca un pic de dreptate exista si la ei, esti conectat la apa si canal, consumi un mc de la ei, platesti un 0,9 mc la canal, dar folosesti 10 mc din fantana din care dai la canal 8 mc, adica 7 mc la canal nu-i platesti.
    In astfel de cazuri trebuie contorizata canalizarea, nu fantana.

  • Andrei Popescu spune:

    Societatea Apă Canal Sa 2000 este o mizerie de societate. Cei care comentați sunteți extrem de naivi.
    Cunosc multe aspecte despre această societate coruptă, dar vă voi spune doar un aspect:

    De ce o societate care DEȚINE monopol, precum Apă Canal 2000, are nevoie de publicitate? Deștepților, Apă Canal 2000 nu are concurență! :))))))

    Știți că această societate își face publicitate in multe ziare, pentru care plătește sume pe care voi nici nu le puteți număra? De ce? Fiindcă spală banii la greu.

    Cam pe astea se duc banii voștrii fraierilor, și nu pe faptul că nea Gheorghe are și el o sursă proprie de apă…

  • gicu spune:

    Ar fi de verificat un hotel **** victorios cu piscina si foraj la 200m, pe Egalitatii. Asta e pe profit si nu pe persoana. Bazinul orasului se tot renoveaza de la Ionica la Gentea si deh, oamenii, sportivii au nevoie.
    Daca ati luat aprobare de control de la Partid, verificati si in Sfanta Vineri si acolo e un bazin/hamham victorios?

  • Pavel spune:

    O curiozitate am și eu:
    Cum.va reuși societatea Apa Canal, să contorizeze, să pună apometru pe sursele de apă nedeclarate? De exemplu: cum vor pune apometru in curtea unei familii, pe hidrofor sau fântână?
    Știu că se poate pune fara problemă, dar dacă proprietarul nu îți dă voi in curtea lui, știind și el că pe proprietatea ta privată nu intră nici măcar poliția și dacă intră poliția, intră DOAR cu mandat. Aștept un răspuns din partea unui angajat al societății.

  • ggg spune:

    Multumesc tuturor pentru lamuriri! Exista, totusi, inca un lucru nelamurit. Inteleg ca trebuie sa platesc canalizarea, insa daca fantana nu e racordata la locuinta ci la un sistem de irigatie prin care imi ud gradina, mai trebuie sa platesc? Daca da, care e logica? Nu deversez in canalizare, ci ud pamantul arabil…

  • Cristina spune:

    O intrebare am si eu: oare cine a facut bransamentele ilegale? Nu tot un angajat de la acasta societate? Zic si eu !

  • Androne spune:

    Aproape toată lumea fură de la toată lumea. Statul de departe cel mai mare hoț iar pentru noi ăștia care ne încăpățânăm să plătim ne paște monopolul, adică acel sistem care poate crește prețul cât vrea fiindcă nu are concurență…și asta în orice domeniu.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3