SMART KIDS 930X122

casa bobancu

Pitești. Casa monument din Centru, de peste 200 de mii €, decizie de ultim moment!

Update 29 septembrie, ora 16:07

Primăria Municipiului Pitești a decis, în urmă cu câteva momente, în ședința Consiliului Local, că nu va cumpăra imobilul monument istoric „Casa Bobancu”, situat pe b-dul I.C. Brătianu din municipiu.

Citiți și: Pitești: Transformarea mult așteptată! S-a anunțat când va fi gata

Consilierii locali PNL s-au abținut de la vot. Aceștia și-ar fi dorit achiziționarea imobilului, însă au recunoscut că prețul este unul uriaș, iar moștenitorii nu actele în regulă.

„Vânzătorii se joacă cu noi de-a alba – neagra”, a declarat fostul primar al municipiului, Cornel Ionică, cu privire la acest subiect.

Citiți și: Premiu de excelență pentru Pitești!

Știrea inițială, 26 septembrie, ora 13:53 – Pitești. Se vinde o parte dintr-un monument istoric din Centru cu 225.000 de euro

Imobilul monument istoric „Casa Bobancu”, situat în municipiul Pitești, pe b-dul I.C. Brătianu, se află din nou pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Pitești, care va avea loc în 29 septembrie.

Concret, se supune la vot neexercitarea dreptului de preemțiune de către Primăria Pitești pentru achiziționarea unei parți din casa monument.

Reamintim că, imobilul istoric a mai fost pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local Pitești privind dreptul de preemțiune în luna iunie a acestui an (Subiectul pe larg, aici – Pitești: Primăria joacă alba-neagra cu „Casa Bobancu”! Ba o vrea, ba nu!) , dar și în anul 2019, (Subiectul pe larg, aici – Lovitură de teatru în cazul Casei Bobancu.)

În 2019, consilierii locali și-au dat acordul să cumpere această casă monument istoric, pentru care la vremea ceea se cereau 450.000 de euro, însă municipalitatea nu a făcut până în prezent niciun demers în acest sens și s-a și răzgândit pe parcurs.

În luna iunie, consilierii locali au votat pentru neexercitarea dreptului de preempțiune, însă cu un amendament: dacă proprietarii nu reușesc să vândă contra sumei cerute (adică aproximativ 900.000 euro), să revină la Primărie pentru negocierea prețului.

La acel moment s-a votat în acest fel întrucât imobilul se află într-o stare avansată de degradare și nu exista fonduri prevăzute pentru achiziționarea acestuia.

Acum, unul dintre moștenitorii monumentului istoric (n.r. sunt 5 moștenitori în total) dorește să vândă o parte din acest imobil care constă într-un teren în suprafață de 382 mp și 93,3 mp construcție, regim e înălțime P+ I.

Suma care se cere pentru această parte este de 225.000 euro.

Având în vedere că Municipiul Pitești nu mai are alocate suficiente fonduri pentru achiziționarea unui astfel de imobil se propune din nou  neexercitarea dreptului de preemțiune.

Ultima achiziție a Primăriei Pitești – monumentul istoric casa ”Nae Dumitrescu”

Reamintim că, recent, Primăria Pitești și-a exercitat dreptul de preemțiune pentru un alt monument istoric din oraș – casa ”Nae Dumitrescu”, în care a funcționat fostul sediu PD-L.

Deși era considerată „o pată rușinoasă în buricul orașului”, imobilul a fost evaluat la uimitoarea sumă de 1.379.000 euro și a ajuns până la urmă să fie cumpărat de Primăria Municipiului Pitești cu 1.000.000 de euro.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Lulu spune:

    Ne spun ca aceasta suma de 225.000 Euro este prea mare pt a cumpăra un monument istoric….
    Dar costul de 400.000 Euro al unui WC au decis ca nu a fost mare.
    Când sunt serioși acești „aleși” sa facă risipă din banii publici ?
    Ar trebui sa dea răspunsuri clare la Curtea de Conturi,DNA,etc.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3