930 x122 grota rece

casa bobancu

Pitești: Primăria joacă alba-neagra cu „Casa Bobancu”! Ba o vrea, ba nu!

Pitești: Primăria joacă alba-neagra cu „Casa Bobancu”! Ba o vrea, ba nu!

Citiți și: Pitești. Casa monument din Centru, de peste 200 de mii €, decizie de ultim moment!

În ședința lunară a Consiliului Local Pitești, care va avea loc joi, începând cu ora 15:00, va fi adusă din nou în discuție „Casa Bobancu” din centrul municipiului, de pe bulevardul I. C. Brătianu, nr. 15.

La punctul 38 de pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre „privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru achiziționarea imobilului situat în b-dul I. C. Brătianu nr. 15, municipiul Pitești, județul Argeș, monument istoric, denumit Casa Bobancu”.

Primăria Pitești a solicitat deținătorului Petrescu – Marian Alexandru, reprezentat prin mandatar Șerban Dumitru Daniel, documente de proprietate, cadastrale și de stare civilă, în vederea formulării unui punct de vedere în ceea ce privește intenția de vânzare a imobilului.

În urma analizei, comisia a propus neexercitarea dreptului de preemțiune, deoarece imobilul se află într-o stare avansată de degradare și nu există fonduri prevăzute pentru achiziționarea acestuia.

Menționăm faptul că nici Direcția Județeană pentru Cultură Argeș nu își exercită dreptul de preemțiune asupra imobilului.

Casa monument istoric a mai fost pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local Pitești privind dreptul de preemțiune în anul 2019. La momentul acela s-a făcut un amendament, iar acesta a fost aprobat cu unanimitate de voturi de consilierii locali. Subiectul pe larg, AICI: Lovitură de teatru în cazul Casei Bobancu.

 

Concret, aceștia și-au dat acordul să cumpere această casă monument istoric, pentru care la vremea ceea se cereau 450.000 de euro.

Din 2019 până în prezent, Primăria Pitești nu a mai făcut niciun demers pentru achiziționarea Casei Bobancu. Municipalitatea s-a răzgândit între timp și a elaborat o hotărâre de neexercitare a dreptului de preemțiune.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3