930×122 CAPRA 5

colegiul ion c brătianu

    Pitești. Colegiul Brătianu, ca de obicei, în top!

    Pitești. Colegiul Brătianu, ca de obicei, în top!

    Citiți și: Întrecere excepțională la „Brătianu”: ‘Nava Amiral’ a găzduit o competiție de elită!

    În acest weekend la Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” a avut loc marea finală a World Chess School Online (Campionatul Mondial de Șah Online între Școli/Colegii), organizat de Federația internațională de șah.

    Competiția a fost una strânsă, peste 40 de țări concurând.

    Colegiul Naţional „Ion C.Brătianu” a fost reprezentat de două echipe: U15 și U18. Elevii argeșeni au obținut rezultate impresionate, reușind să se claseze pe locul 12, respectiv locul 9.

    Andrei Rădulescu, coordonator tehnic al proiectului declară:

     

    Cele 2 echipe de U15, respectiv U18 ale Colegiului Național Ion. C. Brătianu au reușit să termine competiția pe locul 12 (U15) și locul 9 (U18).

    Din punctul meu de vedere sunt 2 rezultate remarcabile la nivel mondial. Peste 40 de țări au fost reprezentate la această competiție, printre care și puterile mondiale din șah (SUA, China, India).

    Cei 8 argeșeni au reușit să țină steagul sus și să așeze Ion. C. Brătianu și România între primele școli/licee din lume!

    Felicitări, Matei Capragiu, Kocak Halil, Dumitrache Elisa, Voicu Rebecca, Schiaucu Eva,Ion David, Stănescu David, un efort frumos și un rezultat pe măsură!

    Proiectul s-a desfășurat și sub coordonarea Mirelei Petrescu (foto), profesoară de Educație Fizică și Sport și șefa catedrei din cadrul Colegiului „Brătianu”.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    3 comentarii

    • George Tanase spune:

      Desigur, rezultatul acesta excepțional nu a apărut așa din senin… Practic, Colegiul Brătianu Pitesti are o deja tradiție ce se poate număra in decenii în practicarea si promovarea sportul minții… Și asta numai dacă aducem aminte despre George Varabiescu (care l-a lansat pe maestrul pitestean Mircea Pirligras), profesorul Nenciulescu Silviu -Catalin, maestru în șah… la nivel național, maestrul ing.Toma Florin, medicul Stancu un excepțional jucător dar si un antrenor de excepție care a dat județului Argeș zeci de jucători și iată, azi, iată un alt fost absolvent al aceluiași colegiu de exceptie, Andrei Radulescu care parcă ar fi preluat stindardul tradiției… Asta, pentru că noi, multi dintre cei pomeniți mai sus, deja din generația „+50” facem parte (unii) din cei care chiar sărbătorim anul acesta jubileul absolvirii acestui prestigios colegiu aflat si el… la venerabila vârstă de… 157 de ani! Felicitări tinerilor, respectuasă recunoștință predecesorilor! „Vivat Academia!… Semper sunt in flore!” George Tănase (fost membru in echipa de șah a colegiului… de acum exact… 50 de ani)

    • Andrei Radulescu spune:

      Asa este Dl George Tanase, traditia exista la acest colegiu si trebuie sa continue, noi suntem datori sa tinem steagul sus si sa ducem mai departe aceasta mostenire!

    • George Tanase spune:

      Bravo! Iată că s-a implicat si Primaria Pitești in promovarea sportului rege… Felicitări domnule inginer Gentea! Acum 2 saptamani aduceam aminte de 2 vestiți oameni de șah din județ și parcă am avut o premoniție… Domnul doctor Stancu un excepțional profesor si pedagog in ale șahului si nu numai, a făcut rforturi si a reusit sa organizeze de zilele orașului un simultan de șah cu marele maestru, pitestean si el, Mircea Parligras… Asa da! Cinste celor ce promovează acest sport care dezvoltă armonios mintea tinerei generații! Nu sunt deloc cuvinte mari… Statistic e dovedit ca peste 90 % din mințile cu cel mai ridicat IQ din lume… sunt buni jucători de șah… „et punctum”…. QED. Ar trebui să facem mai mult pentru Pitești și primul pas in acest sens… e chiar M.M. dl.Mircea Pirligras care aproape că ni-l „arestase” Timișoara. Pe când o invitație si d.lui profesor de matematica din USA, pitesteanul Ciprian Manolescu… fost absolvent de excepție al aceluiași exceptional colegiu… care iată e „arestat” de orașul Cluj… deși una din marile performanțe in materie de matematica cand era elev de liceu la nivel de olimpiada internationala din 1997 (trei consecutive cu notă maximă)… nu a fost depășită nici azi… Poate fi cetățean de onoare al orașului domnule primar! Mulțumesc pt.atentie!

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90