930 x122 grota rece

alina mărtau

Pitești. Criză fără precedent la Urgență! Medicii întreabă: ,,Cât credeți că mai putem?”

Pitești. Criză fără precedent la Urgență! Medicii întreabă: ,,Cât credeți că mai putem?”

Citiți și: Aparatură de ultimă generație la Spitalul Județean Pitești! Ce pacienți beneficiază

Dr. Alina Mărtău, medic primar în medicină de urgență la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, a tras un semnal disperat de alarmă asupra unei situații dificile în cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) Pitești.

Citiți și: Spitalul Județean, anunț uriaș privind noul Șef ATI care a profesat în Marea Britanie

Ea evidențiază că medicii sunt copleșiți de numărul mare de cazuri medicale care ajung la UPU, iar Spitalul Județean Pitești este suprasolicitat, primind urgențe atât din județ, cât și din județele învecinate.

Cu doar doar doi, trei medici pe tură, care îndeplinesc sarcinile a încă patru care lipsesc, situația este critică.

Dr. Mărtău subliniază că în aceste condiții, menținerea unui nivel înalt de îngrijire pentru fiecare pacient devine tot mai dificilă.

Pitești. Criză fără precedent la Urgență! Medicii întreabă: ,,Cât credeți că mai putem?”

Ea semnalează că munca în UPU nu este o ,,muncă la normă”, ci se concentrează, în primul rând, pe salvarea vieții!

În plus, ea sugerează că soluții ar putea exista dacă forurile superioare, cum ar fi Consiliul Județean și Prefectura, s-ar implica mai activ, așa cum a menționat și dr. Rafila.

Această situație subliniază nevoia vitală de a aborda problema deficitului de cadre medicale în unitățile de primiri urgențe, pentru a asigura îngrijirea adecvată și atenția maximă pentru fiecare pacient.

Iată mesajul medicului Alina Mărtău, postat pe pagina oficială de Facebook, în urmă cu puțin timp:

,,Spitalul Județean Pitești este asaltat atât de urgențele din județ, cât și din județele învecinate.

2-3 medici pe tură care suplinesc munca a încă 4 care ar mai trebui să fie prezenți în UPU, credeți că mai pot face față în acest ritm, mai ales că dl. prefect, care a dat amendă în UPU, nu a rezolvat problema cadrelor medicale deficitare.

În aceste condiții, soluții cred că pot exista, dacă forurile superioare (CJ, Prefectura) s-ar implica, după cum a spus și dr. Rafila.

Orice pacient merită atenție maximă!

Urgența nu este muncă la normă, să vezi câți mai mulți pacienți, ea reprezintă salvarea vieții, cu prioritate!”, este mesajul alarmant la medicului urgentist de la UPU Pitești.

Foto: Facebook/Alina Martau

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Ed spune:

    De ce nu opriți activitatea? Știu că este o mare prostie și că asta poate însemna o condamnare a pacienților în state critică dar oricum la asta se va ajunge daca personalul medical cedează din cauza epuizării.
    Dacă cineva de la UPU citește acest comentariu îi recomandă să ia măsuri drastice chiar cu consecinte asupra medicilor și pacienților. In Romania dacă taci și înghiți atunci nu te ia nimeni în seamă, cu cât mai lenes și urli mai tare sau faci scandal cu atât sunt șanse mai mari sa te bage in seamă autoritățile.
    Deci luați voi măsuri drastice pentru că oricum mult nu mai puteți rezista in asemenea condiții!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90