EcoMoto 930×122

Pitești: Cum face Gentea pe ”arbitrul” și cum e Tofan (cam) greu de „ucis”!

Cum face Gentea pe ”arbitrul” și cum e Tofan (cam) greu de „ucis”!

PSD și PNL guvernează împreună la nivel central, dar în teritoriu încă sunt alianțe PNL – USR, ca să nu mai vorbim de oameni din PNL care sunt din tabăra Florin Cîțu și de oameni care, chiar dacă nu pe față, îi sunt datori politic fostului lider Ludovic Orban.

În acest context, schimbarea din funcția de viceprimari ai municipiului Pitești a lui Gelu Tofan (PNL) și a lui Mihai Mihăilescu (USR) este o procedură destul de greu de realizat.

Oricât și-ar dori Mihai Coteț (proaspăt impus de Gorghiu la conducerea organizației din Pitești, detalii,  AICI – “Diktatele” Alinei Gorghiu: A dizolvat PNL Pitești și și-a pus “omul de casă” șef de la PNL) să îi ia locul lui Gelu Tofan, care nu vrea în ruptul capului să plece din funcție, (alte detalii cât și subiectul pe larg, AICI – Tofan ține cu dinții de scaunul de viceprimar: ”Nu mă retrag!”), chiar dacă senatoarea Alina Gorghiu, liderul interimar al PNL Argeș, îi cere expres acest lucru, Tofan încă se ține tare.

Să vedem cât îl ține tăria pe Gelu!

Știe că se poate ajunge la un eventual proces așa cum Ana Stan – (foto ⬇️) a rămas în Consiliul Local după ce a amenințat că pleacă din PNL după neînțelegeri cu Miuțescu, președintele de la acea vreme și o să conteste o eventuală excludere din partid, tot așa poate rămâne și Tofan în cazul în care s-ar decide mazilierea sa din PNL pentru „nesupunere”.

CUM POATE FI SCHIMBAT UN VICEPRIMAR?

Conform art.152 din Codul Administrativ – privind rolul, numirea şi eliberarea din funcţie a viceprimarului, la articolul 5) se prevede:

„Eliberarea din funcţie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată, prin vot secret, cu majoritatea a două treimi din numărul consilierilor în funcţie, la propunerea temeinic motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie. Eliberarea din funcţie a viceprimarului nu se poate face în ultimele 6 luni ale mandatului consiliului local.”.

Așadar, având în vedere că în Consiliul Local Pitești sunt 23 de consilieri, dintre care 8 de la PSD, 7 de la PNL, 6 de la USR și 2 de la PMP, dintre care unul, Dănuț Dinu, este suspendat temporar din funcție, lucrurile sunt extrem de complicate.

Chiar dacă primarul Cristian Gentea ar dori să îl nominalizeze pe social-democratul Dumitru Tudosoiu în locul lui Mihăilescu, ar fi nevoie cam de 16 consilieri din 23 pentru a putea forța schimbarea viceprimarilor, iar acest lucru pare imposibil de realizat în momentul de față.

TOFAN: ” PNL PITEȘTI ÎMI ACORDĂ SPRIJINUL ȘI MI-AU CERUT ÎN MOD EXPRES SĂ NU DEMISIONEZ DE ACOLO!”

Și asta deoarece Gelu Tofan, alături de alți colegi din CL care îi sunt apropiați, după cum singur ne declara zilele trecute, plus cei 6 consilieri ai USR și faptul că Dănuț Dinu lipsește, strică toate socotelile. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în perioada următoare și dacă primarul Gentea chiar vrea să schimbe cel puțin un viceprimar.

Personal, nu cred că Gentea își dorește cu ardoare schimbarea (cel puțin!) lui Tofan, având în vedere că Mihai Coteț care l-ar înlocui, nu este atât de ”supus”. Totodată, consider că situația actuală cu viceprimarii Tofan și Mihăilescu în funcție, îi convine ca o mânușă actualului edil.

Va veni momentul și timpul în care o să detaliez concret. Sau poate chiar vom avea parte de surprize! 

Urmărim cu interes!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • vica spune:

    Nu stiu ce fac astia intre ei ,dar in oras de 3 ani nu se vede nimic miscat.
    Am ajuns sa-l regretam pe Ionica, daca e posibil asa ceva!
    Totul se degradeaza pe zi ce trece. Rezultate ZERO! Doar gargara in campanie pentru needucati,vot pe masura si cu astia ne-am ales.
    De fapt era de asteptat pentru cine cunoaste marfa…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90