NOR CURIER 930X122

Marta Rădulescu

Pitești: Două străzi de 661 m lungime, modernizate cu peste 600.000 €

Două străzi din Pitești, în valoare totală de 661,81 metri lungime urmează a fi modernizate cu peste 600.000 de euro.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Este vorba despre strada Sergent Constantin Comănescu, din zona Calea Câmpulung și strada Marta Rădulescu, zona Calea Craiovei.

Proiectele privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții la ambele străzi vor fi dezbătute în cadrul ședinței Consiliului Local Pitești, de astăzi.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Lucrările pentru modernizarea străzii Sergent Constantin Comănescu, conform proiectului de hotărâre, aflat la punctul 75 pe ordinea de zi, au o valoare estimată de 1.448.055,90 lei, inclusiv T.V.A., adică aproximativ 289.611 euro ( la un curs de 1 euro = 5 lei), din care 1.119.156,57 lei, inclusiv TVA, reprezintă Construcții +Montaj.

Strada ce urmează a fi modernizată cu această sumă, alocată de la bugetul local, are nu mai mult, nici mai puțin de circa 281 m lungime.

Strada Sergent Constantin Comănescu este amplasată în municipiul Pitești, zona Calea Câmpulung. Aceasta începe de la intersecția cu strada Locotenent Petre Brătășanu și se continuă până la intersecția cu un imobil proprietate privată.

LUCRĂRI CARE VOR FI EFECTUATE AICI – CONFORM PROIECTULUI DIN CL PITEȘTI

– Se va realiza partea carosabila cu două benzi de circulație și cu un trotuar; carosabilul se va încadra în borduri; se vor realiza accesele la proprietăți, se va asigura accesul riveranilor în mod corespunzător; la trecerile de pieton și la intersecții se vor realiza rampe pentru accesul persoanelor cu deficiente locomotorii; se va realiza canalizarea pluvială pentru preluarea apelor din precipitații; capacele de la gurile de canal se vor ridica la cota carosabilului și se vor înlocui plăcile și capacele acolo unde este cazul; vor fi prevăzute indicatoare de circulație noi (dacă este cazul, avându-se în vedere păstrarea celor existente); marcajele se vor realiza cu vopsea bicomponentă; înainte de realizarea lucrărilor de modernizare la stradă se va realiza canalizarea pluvială pentru rezolvarea scurgerii apelor pluviale din zonă și care fac obiectul contractului; se vor executa guri de scurgere amplasate la marginea carosabilului.

Consultă întreg proiectul, AICI.

Lucrările pentru modernizarea străzii Marta Rădulescu, proiect situat la punctul 72 pe ordinea de zi, sunt estimate la 1.618.977,66 lei, adică aproximativ 323.795 euro (la un curs de 1 euro = 5 lei), pentru 380,81 metri lungime.

LUCRĂRI CARE VOR FI EFECTUATE AICI – CONFORM PROIECTULUI DIN CL PITEȘTI

–  Se va realiza partea carosabila cu două benzi de circulație și cu un trotuar; carosabilul se va încadra în borduri; se vor realiza accesele la proprietăți, se va asigura accesul riveranilor în mod corespunzător; la trecerile de pieton și la intersecții se vor realiza rampe pentru accesul persoanelor cu deficiente locomotorii; se va realiza canalizarea pluvială pentru preluarea apelor din precipitații deoarece strada nu este racordată la sistemul de canalizare, capacele de la gurile de canal se vor ridica la cota carosabilului și se vor înlocui plăcile și capacele acolo unde este cazul; marcajele se vor realiza cu vopsea bicomponentă.

Consultă întreg proiectul, AICI.

Finanțarea ambelor obiective se va face din sume alocate de la bugetul local.

Poză: Descriptiv, Pitești – panoramă

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3