Donaris 930 x 122

abuzuri

Pitești. Elev agresat de profesorul de sport! „Lucrurile au escaladat!”

Un părinte a reclamat faptul că fiul lui a fost lovit în timpul orelor de un profesor. S-a întâmplat la Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” din Pitești. Sesizarea a ajuns și în atenția comisiei mixte de control în unitățile de educație, funcțională prin ordin de prefect.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Profesorul a primit avertisment scris în urma celor întâmplate, transmite prefectul Radu Perianu, într-un comunicat de presă.

Un reporter ePitești.ro a luat legătura cu directorul Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, Marius Dobrin, pentru a obține un punct de vedere cu privire la incidentul petrecut în liceu.

Cadrul didactic predă de 7 ani Educație fizică și Sport în cadrul liceului, fiind profesor titular.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Incidentul s-a petrecut în luna noiembrie, la începutul lunii. Nu este vorba despre o bătaie. Domnul este profesor de Educație fizică și Sport. În timpul orei, în prima etapă, când se face pregătirea organismului pentru efort, acesta l-a atins, nu l-a lovit. 

Elevul este scutit de efort fizic. La oră, acesta stătea pe o băncuța de gimnastică în sala de sport, iar domnul profesor care făcea pregătirea cu toată clasa, l-a zărit că stă pe bancă, apoi l-a atins cu piciorul în zona toracelui din lateral și i-a spus „Hai și tu în formație”. De aici lucrurile au escaladat în sensul că părinții au venit la școală, au depus o sesizare scrisă, apoi au mers și la Inspectoratul Școlar Argeș, dar și la Poliție, înțeleg că e și un dosar pe rol. 

Mama elevului ne-a adus la cunoștință incidentul în timp real. Este vorba despre un elev de clasa a IX-a. Nu a fost vorba de lovitură, a fost un incident, într-adevăr nefericit, în sensul în care copilul nu trebuia să fie atins. 

Domnul profesor și-a cerut scuze mamei, nu a negat. Școala a luat toate măsurile legale. S-a întrunit Consiliul de Administrație, apoi s-a întrunit Comisia de Cercetare Prealabilă a Abaterilor Disciplinare. S-au nominalizat persoanele, s-au cercetat faptele și aici includem declarația scrisă a profesorilor, a părinților, a elevilor care au fost martori la ce s-a întâmplat, a psihologului, etc.

Comisia de Cercetare Prealabilă a Abaterilor Disciplinare a propus Consiliului de Administrație sancționarea domnului profesor cu avertisment, ceea ce s-a și întâmplat.

Profesorul de sport este titular de 7 ani în cadrul unității noastre de învățământ.”, a declarat în exclusivitate pentru ePitești.ro Marius Dobrin, directorul Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” Pitești.

5 sesizări privind cazuri de violență asupra copiilor în școlile din Argeș în luna noiembrie

În total, 5 sesizări privind cazuri de violență asupra copiilor au fost semnalate în luna noiembrie a anului 2022 în unitățile de învățământ din Argeș.

Acestea au fost semnalate în 4 unități de învățământ din Pitești (3 licee și două școli generale) și o unitate de învățământ din Câmpulung.

 

Au fost primite 5 sesizări privind cazuri de violență asupra copiilor – o situație în care un cadru didactic a primit un avertisment scris după ce un părinte a reclamat că fiul lui a fost abuzat fizic în timpul orelor, iar într-un incident petrecut între două minore, s-a decis consilierea pentru ambele fete implicate.

Nicio formă de abuz, fie fizic, fie verbal, nu poate fi tolerată și nu este o joacă. Cadrele didactice trebuie să fie atente cum tratează incidentele între elevi. Părinții, dacă observă schimbări în comportamentul copiilor, să colaboreze cu învățătorii sau diriginții.

Comisia poate fi sesizată oricând pe email: cabinet.prefect.ipag@mai.gov.ro

Datele sunt pentru luna Noiembrie și, în această perioadă, lucrăm la sesizările din Decembrie.”, a transmis prefectul de Argeș Radu Perianu.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: Scoala9.Ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Alexandra spune:

    Domnul profesor de sport ar trebui sa fie examinat de un psihiatru! Nu lovesti cu piciorul un elev in cadrul unei instituții de invatamant, unde rolul dumnealui este de a educa! A lovit elevul de 2ori,nu „l-a atins o data”!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90