930 x122 grota rece

rata de infectare

Pitești, la un pas de carantină săptămânală

Conform datelor furnizate, astăzi, de Direcția de Sănătate Publică Argeș (DSP), rata de incidență în municipiul Pitești, calculată pe ultimele 14 zile, este acum de 7,29/1.000 de locuitori.

Citiți și: Piteștiul a depășit primul prag de infectare!

Aici a fost deja instituită măsura carantinei de noapte în weekend. Potrivit prevederilor legale, atunci când incidența unei localități depășește pragul de 7,50/1.000 de locuitori se instituie măsura carantinei săptămânale.

În 18 localități din Argeș rata de infectare a depășit pragul critic de 6/1.000 de locuitori.

Citiți și: Argeș: Situația la zi a incidențelor pe localități

Cele mai multe cazuri sunt înregistrate la Poienarii de Argeș, acolo unde rata de infectare a ajuns la 9,69/1.000 de locuitori.

 

41 de localități au rata de infectare cuprinsă între 3 și 6 la mie.

Reamintim că, în timpul carantinei de weekend, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00, iar în timpul carantinei săptămânale, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20.00-5.00.

Perioada de carantinare este de minim 14 zile, în funcție de evoluția incidenței.

Măsurile privind deplasarea în localitățile carantinate nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2  și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic sau a certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90