930 x122 grota rece

mars

Pitești. Le-a ajuns „cuțitul la os”! Va fi protest!

Pitești. Le-a ajuns „cuțitul la os”!

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Se face miting la Pitești. 3000 de profesori ies în stradă!

Miercuri, 31 mai 2023, cadrele didactice vor organiza un miting și un marș de protest de la Inspectoratul Școlar Județean Argeș, până în Piața Vasile Milea din Pitești.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Consiliul Local Pitești a avizat solicitarea Sindicatului Învățământ Preuniversitar Argeşean ”Muntenia”, înregistrată la Primăria Municipiului Piteşti sub nr.31049/26.05.2023, referitoare la organizarea unei adunări publice-marş şi miting.

Luarea tuturor măsurilor necesare în vederea desfăşurării normale a adunării publice cade în sarcina organizatorilor, în următoarele condiţii:

– locul adunării publice este Piaţa Vasile Milea, în data de 31.05.2023, între orele 11:00- 13:00.

O parte din participanții la adunarea publică – aprox. 1000 de persoane se vor întruni la sediul ISJ Argeş şi vor parcurge următorul traseu: ISJ Argeş – b-dul Eroilor – str. Victoriei – Piața Vasile Milea;

– participanții la eveniment vor respecta, pe traseul stabilit în cadrul ședinței comisiei, indicațiile organelor de ordine publică şi siguranță rutieră;

– defluirea participanților la adunarea publică se va face în mod independent, pe străzile adiacente zonei Pieței Vasile Milea;

Pitești. Le-a ajuns „cuțitul la os”!

– numărul aproximativ de participanți la adunarea publică este de 3000;

– oamenii de ordine desemnați de organizator vor purta ca semne distinctive cocarde cu inscripția S.I.P.A. „Muntenia” (F.S.L.I.);

– comisia aduce la cunoştinţa organizatorilor prevederile art.2 alin. (1) din Legea nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, potrivit cărora, „constituie contravenție săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”.

Reamintim că greva generală a profesorilor intră astăzi în a doua săptămână, după negocieri eșuate între Guvern și sindicaliști.

Eco moto 555×222

Comentarii

8 comentarii

  • Georgică spune:

    Asta-i România educată a lui Iohannis ? Ei nu se gîndescla copii ?

  • Ursu spune:

    ideea este ca acesti jalnici,dar si mediocri profesori au salarii destul de bune,dar au nesimțirea de a vrea mai mult,fara a si performa,practic cu buna stiinta anul acesta,au nenorocit o generatie de copii,păcat.
    greva era indicata in luna septembrie,pt a putea recupera materia pierduta,dar au actionat miseleste,cam ăsta e nivelul lor.sper ca guvernul sa nu se lase induplecat de aceste haimanale ce isii iau titularizarea cu note mici, la limita.

  • Geo spune:

    o nouă vrăjeală a Guvernului pt a reuși sa închidă protestul. Asa fac când vor sa nu .rezolve revendicările
    Au o.legea a salarizării de ce nu au aplicat-o. Asa fac și la pensii când se apropie termenul de aplicare a legii spun ca nu e buna și ca lucrează la alta lege. Rușine! Hotilor! Voi aveți femei de servicii acasă, slugi în curți și salariile vi le măriți de 2 ori pe an. Jos cu voi și sa va confiscat.averile făcute prin furt.si șpăgi.

  • Tiriplica spune:

    sunt curios daca noi am face greva sa numai ducem copii la scoala , acesti nenorociti ordinari , care nu sunt in stare la examenele pe care le dau, multi dintre ei sa ia o nota peste 4 ,cum ar mai justifica luatul salariului ? Rusine , vai si amar profesorii lu’ 3 scaieti .

  • Tom spune:

    Corect

  • Eu spune:

    Aceste „haimanale” așa cum le numiți, au educat și educă generații întregi… fără ei nu ar exista viitor, dar ce să știți din moment ce gramatica nu vă este bună prietenă.. se vede cât de dragă a fost școala pentru dumneavoastră! Sper din suflet ca acest minunat guvern pe care-l ridicați în slăvi să vă lase cu un salariu / pensie exact cât îi rămâne unui profesor după ce achită navetă/materiale pt. elevi/ cursuri și materiale pt formare.. baftă!!

  • un fost elev spune:

    Doamne ajuta sa avem si noi 14 ore lucratoare pe saptamana si 5 luni de concediu pe an!
    Am fost educati de dascali adevarati pentru care am tot respectul, dar care acum se odihnesc in cer.
    Pentru pacalicii care se numesc profesori nu am niciun respect!

  • Anonimul spune:

    Mai terminati-va odată cu cerșitul și treceți la clase să predați copiilor. De ce naibii nu ați ieșit la protest în perioada pandemiei? Sau în Februarie cum ați anunțat? După ce că ” munciți” 4 ore pe zi și aveți un salariu de la 3500 in sus, sporuri, tichete de vacanta, al 13-lea salariu. Bani de la părinți pentru cadouri de Crăciun, 1 și 8 Martie, aniversarea voastră și un nume de Sfânt dacă aveți, mai vreți și măriri de salarii. Un om de rând muncește 8, 12 ore pe zi sau 12 cu 24 și dacă ia 2000 Ron minune mare. Ați ieșit la grevă fără acordul copiilor noștrii. Cine le apără lor interesele? Vă bateți cu pumnii în piept că fără voi copii noștri nu ar avea un viitor. Atunci, cum de avem foarte mulți elevi analfabeți in Romania? De ce la bac , in fiecare an maxim 5 elevi promovează din sute de copii? Răspuns: pentru că unii profesori nu toți, nu-și dau interesul îndeajuns. Profesori cum am avut în perioada mea nu se mai nasc niciodată. Sunt câțiva profesori care vin la școală și stau pe telefoane. Pauza s-a încheiat. S-a sunat clopoțelul, treceți la ore Domniilor Profesori, Învățători etc.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90