930×122 CAPRA 5

nicolae dobrin

Pitești. Ne luăm ADIO de la vechiul stadion! Decizia ISTORICĂ pentru noua arenă SF din Trivale

Pitești. Ne luăm ADIO de la vechiul stadion! Decizia ISTORICĂ pentru noua arenă SF din Trivale.

Citiți și: Exclusiv. Noul stadion „Nicolae Dobrin”, anunțul care schimbă tot!

ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Mâine are loc o ședință de Guvern în care va fi adoptat un proiect important privind stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Astfel, proiectele de hotărâre incluse pe agendă vizează și investiția de construire a unui nou complex sportiv în Trivale.

Citiți și: Ce se întâmplă cu arena OZN de 100 de milioane €: „Vrea să ne încurce!”

SE APROBĂ DĂRÂMAREA VECHIULUI STADION ȘI ÎNCEPEREA LUCRĂRILOR PENTRU BIJUTERIA DE 100 DE MILIOANE DE EURO 

La punctul 26, Guvernul va discuta și aproba (mai mult ca sigur) proiectul hotărârii de Guvern privind „aprobarea desființării imobilului Complex Sportiv „Nicolae Dobrin” din strada Nicolae Dobrin, nr.10, municipiul Piteşti, în vederea realizării, pe acelaşi amplasament, a obiectivului de investiţii „Construire Stadion Nicolae Dobrin, str. Nicolae Dobrin nr.10, municipiul Piteşti”.

Noul stadion va fi construit pe trei etaje (subsol, parter şi 3 etaje) şi va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori şi 457 de locuri de parcare.

STADION TIP ARENĂ

Prin acest proiect, acest obiectiv va fi clasificat ca stadion tip arenă sau stadion de capacitate mare şi de categoria I – nivel internaţional de competiţie, conform prevederilor regulamentului Federaţiei Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4, conform regulamentului „UEFA Stadium Infrastructure Regulations – Edition 2020”.

Investiţia va cuprinde, pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă.

De asemenea, vor fi şi zone pentru activităţi comerciale, de alimentaţie publică şi recreere, de spaţii urbane exterioare, precum şi de un adăpost pentru protecţie civilă.

INVESTIȚIE DE 495 DE MILIOANE DE LEI

Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro, şi este finanţată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare şi execuţie este de 36 de luni.

AȘA VA ARĂTA NOUL STADION: 

DETALII DESPRE VECHIUL STADION

Actualul stadion „Nicolae Dobrin” a fost construit în 1964 şi a purtat mai întâi numele de Stadionul „1 Mai”, apoi s-a numit „Municipal” (1990), iar din 2002 a fost botezat după fostul mare fotbalist piteştean.

Renovată în 2007, arena are în prezent o capacitate de 15.170 de locuri.

Eco moto 555×222

Comentarii

14 comentarii

  • Florin spune:

    Mulțumim pentru noul proiect sa susțineți echipa in comtinuare

  • Ioan Budeanu Ioan spune:

    Este o investiție mult prea mare pt Pitești. Mai ales că nu avem o echipă care sa reziste in liga1
    Cu banii ăștia făcea un spital că în Occident.Ca orașul ăsta e in anii interbelici la capitolul asta

  • alex spune:

    auzi …STADION ne trebuie nouă? TROTOARE CÂND?TRECERI DE PIETONi CÂND? ați făcut parcări peste tot, pietonii zboară…,ca să nu mai spun în ce hal sunt trotoarele din oraș (găuri, stâlpi în mijlocul lor,trotuare îngustate ),statii de autobuz praf, ați scos pe traseu în oraș autobuze vechi…….

  • Maria spune:

    cu o medie de 3 persoane in masina, locurile de parcare vor fi pentru 10% din numarul de locuri pentru spectatori. Daca proiectul de aproba, inseamna ca sunt suficiente, nu ?

  • Bogdan spune:

    Atletismul unde isi va mai face antrenamentele si pregatirile? Pt Fotbal e întotdeauna simplu pentru ca au bani de deplasare dar atleții !? Pe ei cine îi sprijină?
    Pentru fotbal vad ca luati bani cu forta din buzunarul contribuabilului dar pentru atleti?!

  • Constantin Andrei spune:

    Îți poți cumpăra și bicicleta, nu trebuie sa mergi neapărat cu mașina.

  • GHEORGHE RĂDULESCU spune:

    Mereu se vor gasi voci pro sau contra unei investiți nu vreau sa supăr pe nimeni însă un proiect atât de mare este păcat sa se piardă. Una peste alta cred cu convingere ca toată suflarea fotdalistica Argeșeană este de acord cu acest proiect.

  • GHEORGHE RĂDULESCU spune:

    Vrem sa intram în rândul orașelor cu stadioane moderne.

  • Rizescu George spune:

    Este minunat că se face un Stadion modern, dar aș vrea să se facă și un F.C.Argeș de pe vremea lui DOBRIN! Renunțați la toate „fițele” din lumea largă, căutați prin împrejurimi, avem destui copii talentați…

  • Cosmin spune:

    privind spre vest puteti vedea cat de prost este gestionat orasul asta ….si da ,cireasa de pe tort un stadion ca la carte pt un oras prăpădit .

  • Gogu spune:

    Pentru ce echipa de fotbal se face investiția?se merita? Se discuta despre construcția unui spital în Pitești, mai știți ceva ?la valoarea echipei puteau juca oriunde .

  • Cristian Anghel spune:

    Sunt si ” gica contra” cu gramada

  • Gigi Kent spune:

    Pâine și circ

  • Adrian Mogosan spune:

    La Timișoara când se face vai și amar de politicieni noi care conduc orașul de pe Bega !!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90