930 pe 122 COSTACHE

cristian gentea

Pitești – Oficial. Se demolează stadionul!

Pitești – Oficial. Se demolează stadionul!

Citiți și: Probleme mari în Războieni! Primarul mătură pe jos cu locatarii unui bloc vestit!

Guvernul României a aprobat astăzi, 9 martie 2023, desființarea imobilului Complex Sportiv ”Nicolae Dobrin” din strada Nicolae Dobrin nr.10, municipiul Pitești, în vederea realizării pe același amplasament a obiectivului de investiții ”Construire Stadion <<Nicolae Dobrin>> din strada Nicolae Dobrin nr.10, municipiul Pitești”, informează, în această seară, edilul piteștean, Cristian Gentea.

„Procedurile de demolare și, ulterior, de construire a noii arene fotbalistice vor începe după apariția Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial!

Citiți și: Meci inedit de fotbal! Nu îți vine să crezi cine a intrat pe teren!

Stadionul actual, numit inițial 1 Mai, apoi Municipal, și din 2002, Nicolae Dobrin, a fost construit în 1964!

Viitorul stadion va purta, de asemenea, numele genialului nostru piteștean și va fi construit cu sprijinul Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice!”, precizează primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea.

SUPER ARENĂ ÎN PITEȘTI

Vă amintim că, prin acest proiect, obiectivul va fi clasificat ca stadion tip arenă sau stadion de capacitate mare şi de categoria I – nivel internaţional de competiţie, conform prevederilor regulamentului Federaţiei Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4, conform regulamentului „UEFA Stadium Infrastructure Regulations – Edition 2020”.

Investiţia va cuprinde, pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă.

De asemenea, vor fi şi zone pentru activităţi comerciale, de alimentaţie publică şi recreere, de spaţii urbane exterioare, precum şi de un adăpost pentru protecţie civilă.

INVESTIȚIE DE 495 DE MILIOANE DE LEI

Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei, adică aproximativ 100 de milioane de euro, şi este finanţată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare şi execuţie este de 36 de luni.

Imagini cu felul în care va arăta viitorul stadion, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Bobi spune:

    S a luat în calcul recuperarea și mutarea pistei de atletism în alta parte? Este nouă și la fel era omologata pentru concursuri naționale și internaționale.

New Profesional Consult 570×90