Donaris 930 x 122

imobiliare pitesti

Piteşti: Omul de afaceri „John” Brănescu vrea să facă blocuri în buza pădurii Trivale

Omul de afaceri Ion Brănescu („John”) pregăteşte o investiţie uriaşă în Piteşti, într-o zonă verde a municipiului. De-a lungul străzii Gârlei care duce spre pădurea Trivale, are de gând să construiască mai multe blocuri cu locuinţe individuale sau colective.

Citiți și: Conflict aprins: Încăierare între două femei lângă Complexul John

Suprafaţa avută în vedere este de 33.062 mp, aflată chiar la marginea pădurii (str. Zamfireşti – Gârlei) – FOTO.

Regimul de înălţime propus este S/D+P+2E pentru un imobil, S/D+P+4E – 5r pentru altul, respectiv S/D+P+2E pentru un al treilea. Terenul studiat are acces auto şi pietonal din străzile Gârlei şi Zamfireşti.

Ceea ce nu se menţionează pe nicăieri, dar se poate verifica prin Google Street View, este că pe spaţiul respectiv au fost cândva copaci care au fost „raşi” pentru a pregăti terenul. Practic, zona a fost defrişată şi nu ne este încă clar dacă administraţia locală a avut în vedere acest aspect. Aşadar, nu ne putem pronunţa dacă tăierile au fost legale sau nu, însă putem să vă arătăm cum era înainte spaţiul respectiv.

Citiți și: Argeș: Explozie a numărului de tranzacții imobiliare

În imaginea de mai sus este o amenajare care acum deserveşte vehicule grele. Este o parcare pentru TIR-uri. În dreapta (foto jos) se află terenul unde acum se doreşte construcţia unor blocuri.

Ion Brănescu este partener în afacere cu soţia sa, Maria, şi asociat cu Ivana Nicolae, Ivana Ionela, Mogoiu Aron şi Filofteia, după cum se precizează în documentaţia depusă la Primăria Piteşti, în vederea obţinerii aprobării proiectului. În afacere a fost introdusă şi firma S.C. Mono House România S.R.L, ca iniţiator al studiului de oportunitate în vederea realizării investiţiei.

Firma S.C. Mono House România S.R.L este deținută de un om de afaceri cipriot cu naționalitate engleză pe nume Angelos Yanni.

În şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (C.T.A.T.U.), proiectul a fost respins cu 2 voturi nefavorabile, 2 abţineri şi 3 voturi neexprimate.

Un element care atrage atenţia este faptul că terenul studiat se află într-o zonă protejată. Tehnic, potrivit P.U.G. al municipiului Piteşti, apropbat prin H.C.L. nr. 113 / 1999 şi prelungit prin H.C.L. nr.90 din 2020, se precizează că terenul cu princina este într-o „subzonă existentă cu terenuri aflate permanent sub ape şi parţial în U.T.R. nr. 21, subzonă P21a + (VP) Verde protejată existent cu valoare peisagistică.

Preşedintele C.T.A.T.U. este primarul Cristian Gentea care, alături de ceilalţi membri ai Comisiei, a notat mai multe observaţii cu privire la acest proiect.

„Revenire cu o variantă coerentă din punct de vedere funcţional şi al infrastructurii rutiere; drumurile propuse au o lăţime de 5 m şi nu sunt utilizabile pentru două fluxuri”.

Cu alte cuvinte, circulaţia în ambele sensuri ar fi aproape imposibilă cu aceste specificaţii.

„Să se prezinte un concept unitar pentru terenul supus amenajării, cu ilustrări volumetrice sugestive din care să se înţeleagă forma terenului şi modul de amplasare în teren. Prezentarea mai multor posibilităţi de mobilare a terenului în care să se includă şi amenajarea unor locuri de joacă, zone de relaxare în incintă, zone destinate unor servicii de tip grădiniţă / şcoală / cabinete medicale / spaţii comerciale / zone de servicii conexe locuirii.”

Altfel spus, dacă tot vreţi să dezvoltaţi imobiliare lângă pădure, departe de forfota din oraş, oferiţi oamenilor şi posibilitatea de a accesa diverse servicii în apropiere.

„Se recomandă amenajarea în zona adiacentă zonei de apă a unui spaţiu de agrement al ansamblului cu zonă de promenadă”.

Aşadar, Comisia aşteaptă rectificări din partea iniţiatorilor proiectului şi rămâne de văzut dacă apoi va fi aprobat.

Documentaţia se va reanaliza într-o şedinţă ulterioară„, se menţionează în procesul verbal încheiat în urma şedinţei din 6 aprilie a.c.

Vă reamintim, Ion Brănescu a mai lansat un proiect controversat în Piteşti, tot pe strada Gârlei. Detalii, AICI: O nouă lovitură pentru proiectul lui Brănescu. În cele din urmă, proiectul a primit toate aprobările şi blocul a fost construit.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

12 comentarii

  • dorin spune:

    Zona este inundabila, nu cred ca cei de la Apele Romane vor aproba blocurile. Plus ca accesul este foarte ingust cum spune si comisia. Sa analizeze bine primaria, nu ca data trecuta cand i-a aprobat blocul deja construit cu regim de inaltime mai mare decat al zonei. Vom urmari cu atentie…

  • Andrei spune:

    Numai aberații scrieți. Acolo a fost o groapa care o umple de 2 ani cu pământ, nici vorba de copacii,era numai jeg și mizerie,mai bine sa facă blocuri decât mizerie,dar asta e România oamenii caută numai carcota și piedici pt oamenii care vor sa facă ceva

  • Ion spune:

    Acolo e o râpă astupata pe unde curgea apa si baltea. Au umplut-o cu moluz și acum se pregătește țeapă pentru fraieri care vor plăti 30de ani 50 m2 !😡

  • Dupalau spune:

    Da, cu siguranta vor construi pe umplutura caci umplutura a fost dupa cum bine s-a spus. O sa fie nostim sa vedem blocuri crapate sau mai rau ca o iau la vale cu tot cu norocosii proprietari indatorati pe 30 de ani…

  • Andrei spune:

    Decât groapa de gunoi mai bine blocuri. Dacă se construiește corect se poate face și pe umplutura,numai cârcotași si frustrați in țara asta

  • Ticu spune:

    Da Andrei, sa se construiasca corect. Sa se faca studiu de trafic pentru drumul ala cu o singura banda, studiu de umbrire pentru blocul de 5 etaje care sa spunem pe bune e pe zona de case. nu sunt blocuri acolo…

  • Daniel spune:

    Poate sa-si facă o piramida pentru el și familie ca vechii egipteni,dacă tot vrea sa construiască aiurea

  • Andrei spune:

    Deranja și dacă făcea case nu neaparat blocuri ca așa suntem noi cârcotași. Eu stau la casa și lângă am teren liber unde e numai mizerie și câini,as prefera bloc peste gard decât mizerie

  • Ticu spune:

    Andrei, asta sa i-o spui lu Mutu. Adica tie ti-ar placea ca aia din ipoteticul bloc vecin sa se uite seara la tine in farfurie sa vada ce mananci la cina. Hai las-o ca macane…

  • Ianis spune:

    Eu sânt de părere că mult mai normal ar fi sa monteze sistem panouri fotovoltaice in grid, nemții au montat pe un” lac”, 2 hectare de panouri fotovoltaice pt suplinirea sistemului energetic și în final pt reducerea consumului de gaz rusesc și poluarii

  • Cititor spune:

    Cat de prost sa fii sa cumperi apartament in bloc construit pe o vagauna?? Acolo se scufunda si bloc de 10 etaje! 🤣

  • Cititor spune:

    Nu stiu de branescu dar de ivana fugiti ca dracul de tamaie.numai probleme sunt la fostul lui imobil

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90