New Profesional Consult 930 x 122

bloc

(VIDEO) O NOUĂ LOVITURĂ PENTRU PROIECTUL LUI BRĂNESCU

O nouă lovitură pentru proiectul lui Brănescu. Proiectul care prevede aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru terenul de pe strada Gârlei, nr. 74, din Pitești pe care familia Brănescu vrea să construiască un bloc de locuințe a fost din nou amânat.

Citiți și: Încă patru blocuri în Pitești!

Documentul a fost retras și de pe ordinea de zi a ședinței ordinare în plen de ieri, 31 octombrie 2019, a Consiliului Local.

Împreună cu proiectul lui Brănescu au fost retrase alte trei proiecte imobiliare (de pe bulevardul Republicii, străzile Negru Vodă și Tache Ionescu și strada Gârlei, nr. 11), proiecte în privința cărora se cerea în Consiliul Local aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) și, respectiv, a Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Citiți și: Piteşti: Bloc nou în Tudor Vladimirescu

Motivul retragerii a fost acela că nu s-au adus modificări față de formele inițiale în care proiectele mai ajunseseră (și au fost retrase) în Consiliul Local.

În cazul proiectului lui Brănescu amintim că municipalitatea a cerut un răspuns oficial de la autorități cu privire la regimul de înălțime al clădirii (P+3-4 E), în zonă fiind mai multe case.

Consilierul local Cristian Gentea a fost cel care a propus retragerea proiectului, alături de alte trei proiecte similare. Primarul Cornel Ionică, inițiatorul proiectelor, a fost de acord cu retragerea acestora, urmând ca proiectele să mai fie „discutate”. Amănunte, în următorul material video:

Precizăm că omul de afaceri Ion (John) Brănescu, soția sa, Maria Brănescu, și fratele lui, Dorinel Brănescu sunt initiațorii proiectului de pe strada Gârlei, nr. 74.

Blocul, dacă va primi într-un final aprobarea Consiliului Local, ar urma să aibă 25 de apartamente (câte 5 apartamente pe fiecare nivel).

Proiectul prevede și amenajarea în exterior a unui loc de joacă pe o suprafață de 24 de mp și de spații verzi pe o suprafață de 199 de mp.

Accesul pietonilor și al autovehiculelor se va face din strada Gârlei (cu posibilitate de acces de pe limita vestică, dar și de pe limita estică a proprietății).

Din punct de vedere arhitectural, proiectul este realizat de SC Arhiama Pro Design SRL (arhitect, Elena Amalia Gugui). (Video: Mihai Neacșu)

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441