930 x122 grota rece

bloc

(VIDEO) O NOUĂ LOVITURĂ PENTRU PROIECTUL LUI BRĂNESCU

O nouă lovitură pentru proiectul lui Brănescu. Proiectul care prevede aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru terenul de pe strada Gârlei, nr. 74, din Pitești pe care familia Brănescu vrea să construiască un bloc de locuințe a fost din nou amânat.

Citiți și: Se schimbă tot! Permis de conducere de la 17 ani în România

Documentul a fost retras și de pe ordinea de zi a ședinței ordinare în plen de ieri, 31 octombrie 2019, a Consiliului Local.

Împreună cu proiectul lui Brănescu au fost retrase alte trei proiecte imobiliare (de pe bulevardul Republicii, străzile Negru Vodă și Tache Ionescu și strada Gârlei, nr. 11), proiecte în privința cărora se cerea în Consiliul Local aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) și, respectiv, a Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Citiți și: Bilanțul nenorocirii din Curtea de Argeș: Victime multiple și un decedat

Motivul retragerii a fost acela că nu s-au adus modificări față de formele inițiale în care proiectele mai ajunseseră (și au fost retrase) în Consiliul Local.

În cazul proiectului lui Brănescu amintim că municipalitatea a cerut un răspuns oficial de la autorități cu privire la regimul de înălțime al clădirii (P+3-4 E), în zonă fiind mai multe case.

Consilierul local Cristian Gentea a fost cel care a propus retragerea proiectului, alături de alte trei proiecte similare. Primarul Cornel Ionică, inițiatorul proiectelor, a fost de acord cu retragerea acestora, urmând ca proiectele să mai fie „discutate”. Amănunte, în următorul material video:

Precizăm că omul de afaceri Ion (John) Brănescu, soția sa, Maria Brănescu, și fratele lui, Dorinel Brănescu sunt initiațorii proiectului de pe strada Gârlei, nr. 74.

Blocul, dacă va primi într-un final aprobarea Consiliului Local, ar urma să aibă 25 de apartamente (câte 5 apartamente pe fiecare nivel).

Proiectul prevede și amenajarea în exterior a unui loc de joacă pe o suprafață de 24 de mp și de spații verzi pe o suprafață de 199 de mp.

Accesul pietonilor și al autovehiculelor se va face din strada Gârlei (cu posibilitate de acces de pe limita vestică, dar și de pe limita estică a proprietății).

Din punct de vedere arhitectural, proiectul este realizat de SC Arhiama Pro Design SRL (arhitect, Elena Amalia Gugui). (Video: Mihai Neacșu)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90