930×122 CAPRA 5

bowling

Pitești. Parcarea Bowling a dispărut! Ce se pregătește

Zona parcării Bowling, de lângă parcul Ștrand și Bazinul Olimpic s-a transformat într-un adevărat șantier.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Spațiile comerciale care se aflau aici au fost demolate de către Primăria Pitești, iar locul este acum plin de mormane de moloz. Din peisaj nu lipsesc nici utilajele.

Construcțiile se aflau în administrarea Salpitflor Green și au fost date prin HCL nr 316/26.08.2021 către SPEP (Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului) pentru a putea fi dărâmate.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

 

Acestea au fost rase de pe fața pământului, pentru a face loc viitoarelor stații de încărcare pentru autovehicule și autobuze electrice.

În trecut

Practic, în acest moment se lucrează intens la amenajarea terenului.

În prezent

Reamintim că, în acest loc urmează să fie amenajate 54 de stații de încărcare. Investițiile se fac din fonduri nerambursabile prin 4 proiecte europene.

În luna noiembrie a anului trecut, ePitești a scris un articol detaliat despre această investiție. Subiectul pe larg, AICI – Pitești/Video – Se demolează spațiile comerciale din zona Bowling

PRECIZĂRI OFICIALE

Atunci, Cristina Munteanu (foto), purtătorul de cuvânt în cadrul Primăriei Pitești, transmitea pentru publicația noastră că, în locația Costache Negri, se vor realiza următoarele investiții:

– 4 stații încărcare rapidă autobuze electrice, în valoare de 2.570.400 lei (ACHIZIȚIE DE MIJLOACE DE TRANSPORT PUBLIC AUTOBUZE ELECTRICE – POR 2014-2020)

– 40 stații încărcare lentă autobuze electrice, în valoare de 4.188.800 lei (ACHIZIȚIE DE MIJLOACE DE TRANSPORT PUBLIC AUTOBUZE ELECTRICE – POR 2014-2020)

– realizarea infrastructurii de încărcare a autobuzelor electrice, în valoare de 2.621.635,66 lei (IMBUNĂTĂȚIREA TRANSPORTULUI PUBLIC URBAN DE CĂLĂTORI ÎN MUNICIPIUL PITEȘTI – prin Programul Operațional Regional 2014-2020)

– realizarea postului de transformare pentru alimentarea cu energie electrica a autobuzelor electrice, în valoare de 1.395.418,99 lei (ACHIZIȚIE DE MIJLOACE DE TRANSPORT PUBLIC AUTOBUZE ELECTRICE – prin Programul Operațional Regional 2014-2020)

– 10 stații încărcare vehicule electrice, în valoare de 2.620.763,30 lei (STAȚII DE ÎNCĂRCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE ÎN MUNICIPIUL PITEȘTI – prin Administrația Fondului pentru Mediu)

– realizarea postului de transformare pentru alimentarea cu energie electrica a autobuzelor electrice, în valoare de 390.342,61 lei (STAȚII DE ÎNCĂRCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE ÎN MUNICIPIUL PITEȘTI – prin Administrația Fondului pentru Mediu)

– realizare punct de transfer călători transport periurban către transportul urban de călători, în valoare de 2.651.447,65 lei (INTEGRAREA OPERAȚIONALĂ A TRANSPORTULUI PUBLIC URBAN ȘI PERIURBAN – prin Programul Operațional Regional 2014-2020)

Foto principal: Arhivă/ePitești/descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Cel care stie spune:

    Au băgat o grămadă de bani în parcare la fel cum au băgat și în piața primăriei apoi i-au aruncat la moluz. În ambele cazuri a durat investia aproximativ 12 ani. Acum să măriți impozitele că nu mai aveți bani.

  • Radu spune:

    *Moloz , mama ei de limba romana…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90