EcoMoto 930×122

amenzi

Pitești: Rămas fără permis din cauza alcoolului, a fost prins din nou conducând pe străzi

Un bărbat de 34 de ani, cercetat penal pentru că a condus băut, a fost depistat la volan fără permis. Acesta conducea un autoturism pe bld. Nicolae Bălcescu din Pitești.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

IPJ Argeș transmite:

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 34 de ani, din Merișani, care conducea un autoturism pe bld. Nicolae Bălcescu din Pitești, având dreptul de a conduce suspendat (cercetat într-un alt dosar penal, ca urmare a depistării în timp ce conducea sub influența alcoolului).

Citiți și: Șoferii care fac așa ceva riscă pușcăria!

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Viteza, respectarea regulilor la traversarea drumului, precum și circulația bicicletelor și a trotinetelor electrice au fost în atenția polițiștilor rutieri piteșteni, care desfășoară acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

De asemenea, nu au fost neglijate recomandările pentru un trafic sigur, și au continuat activitățile pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere din care rezultă victime omenești. Astfel, polițiștii au acționat pentru prevenirea abaterilor la regimul legal de viteză și depistarea conducătorilor auto care depășesc viteza legală pe raza municipiului Pitești și a localităților arondate.

De asemenea, acțiunea a vizat și nerespectarea regulilor privind traversarea drumului, în cadrul acțiunii fiind acordată o atenție sporită respectării de către pietoni a regulilor în traversare, precum și transmiterii de recomandări privind felul în care să traverseze.

Totodată, în atenția polițiștilor rutieri piteșteni au fost și bicicliștii și utilizatorii de trotinete electrice

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6090 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere (conducători auto aflați sub influența alcoolului – valoare sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și un certificat de înmatriculare.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației – conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Sancțiunile au fost aplicate astfel: pietoni-18 (sancționați cu avertisment); utilizatori de biciclete și trotinete electrice-9; sancțiuni aplicate ca urmare a depășirii vitezei legale-4; neutilizarea centurii de siguranță sau a mijloacelor speciale pentru copii-12; utilizarea telefonului mobil fără sistemul de tip ,,mâini libere”-6; alcool-2; alte abateri- 20.

Poliţiştii rutieri argeșeni vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Foto: arhivă ePitești.ro/descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90