930 x122 grota rece

cristian gentea

Pitești: Război între primarul Gentea (PSD) și prefectul Perianu (PNL)

Astăzi, 8 septembrie, PNL Argeș a susținut o conferință de presă, conferință în care prefectul de Argeș, Radu Perianu a dezbătut mai multe subiecte.

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

În fața jurnaliștilor, prefectul de Argeș (PNL) a formulat mai multe solicitări, dar și propuneri către Primăria Pitești, respectiv către edilul Cristian Gentea (PSD).

Una dintre cele mai arzătoare probleme ridicate de Radu Perianu a vizat lucrările de la Colegiul Național Zinca Golescu:

Citiți și: Spectacol total! Eveniment de excepție la Pitești!

Acolo e tot șantier. Și, după cum cunoașteți, este șantier din anul 2016, dacă nu mă înșel. Este bine că se renovează liceul, dar nu poți să stai cu el la nesfârșit în stare de șantier.

Înțelege toată lumea că e afectat procesul de învățământ sub un milion de forme, motiv pentru care am făcut o solicitare către Primăria Pitești să comunice Prefecturii planul de lucrări și mai ales când se termină odată toată treaba asta, care este termenul de finalizare, pentru că graficul lucrărilor, dacă ne va fi comunicat, arată etape, de exemplu.

Pe noi ne interesează când se termină odată șantierul acolo pentru ca elevii să-și desfășoare în cele mai bune condiții activitatea.

Nu poți să stai din 2016 până în prezent cu șantier într-un liceu și să vrei și performanță.

Ulterior, prefectul a solicitat public Primăriei Pitești să demareze, împreună cu Prefectura Argeș, o acțiune de informare, poate chiar de subvenționare a repartitoarelor de căldură, pentru cei care doresc să facă economii.

Aceste repartitoare sunt montate în doar 10 % din apartamentele din Pitești.”, a atras atenția Radu Perianu.

O a treia problemă nuanțată s-a referit la montarea de apometre pentru canalizare.

Vezi video cu declarația de presă a prefectului Radu Perianu de la minutul 10.17

La toate aceste propuneri și solicitări adresate de prefect, primarul Cristian Gentea a acordat, în urmă cu puțin timp, un răspuns punctual, pe Facebook.

Edilul s-a arătat deranjat de faptul că prefectul a ales să-și comunice doleanțele prin intermediul jurnaliștilor și nu personal.

În nenumărate rânduri, cei doi au lăudat buna relație de colaborare dintre instituțiile pe care le conduc, în ciuda culorii politice de care aparțin fiecare, însă nu și astăzi.

Mesajul primarului Cristian Gentea:

„Înțeleg că domnul prefect îmi transmite în conferința de presă, 3 întrebări/propuneri legate de Pitești. Sincer nu îl înțeleg!

M-am lăudat de multe ori (culmea, a făcut-o și dânsul!) cu colaborarea foarte bună pe care o am cu un om deștept, prefectul Radu Perianu.

Probabil cu sarcină de la partid, în loc să ia legătura cu mine, așa cum o face mereu când are nevoie de sprijinul Primăriei Pitești (sau cum o fac eu când am nevoie de sprijinul Prefecturii Argeș!), acum apelează la presă.

Și-a găsit omul!

Îi răspund punctual, deși s-ar putea să aibă probleme la partid, pentru că mi-a ridicat mingea la fileu!

Despre reabilitarea Colegiului Național „Zinca Golescu”

1.Reabilitarea Colegiului Național „Zinca Golescu”: s-a semnat contractul pe 22.12.2016, iar pe 01.01.2019 a încetat prin acordul părților cu lucrări executate în proporție de 11%.

Apoi, doi ani nu s-a mai făcut nimic! După o nouă licitație, pe 29.12.2020 (cine era primar?) s-a semnat noul contract. În urma intervențiilor mele repetate, tronsonul 1 a fost finalizat și dat în folosință pe 15.08.2022, iar pe 17 a fost predat amplasamentul pentru tronsonul 2. Termenul final, pentru toate cele 3 tronsoane, este 30.05.2024, iar graficul execuției fizice este pe site-ul Primăriei, la solicitarea domnului consilier local Răzvan Șerbănoiu.

Despre montarea de debitmetre de evacuare pe canalizare

2. Apă Canal nu montează debitmetre de evacuare pe canalizare (nu apometre, domnule prefect!). Astfel de solicitări ar putea veni, contra cost, doar de la societăți mari la care apa rămâne în procesul de producție.

În schimb, Apă Canal, încă din 12.08.2016, când eu reprezentam Consiliul Local în AGA AC, a luat măsura suportării costului apometrului individual, distribuitorului (pe scara blocului și montarea lor începând cu 01.01.2017). De atunci până la 30.06.2022 a executat 2357 branșamente în condominiu. Credeam că măcar o parte dintre membri CA (!!!) l-au informat pe domnul prefect.

Despre montarea repartitoarelor de căldură

3. Primăria Pitești acordă în acest an o subvenție de 32 de milioane lei, astfel că populația suportă doar 60% din costul gigacaloriei.

Legea spune clar că repartitoarele revin în sarcină asociației de proprietari și a consumatorului casnic. Pe site-ul ANRE este o listă întreagă de firme acreditate. Dar, pentru că municipalitatea știe foarte bine că iarna care vine va fi una foarte grea din acest punct de vedere, nu doar pentru cetățenii Piteștiului, ci pentru ai întregii Europe, îl rog pe domnul prefect să fie foarte atent, în perioada următoare, la eforturile pe care le facem pentru a atrage fonduri europene și în această direcție!”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

4 comentarii

  • Berechet spune:

    Ce acid e primarul ales, ce-i mai sare muștarul! Păi de șase ani reparați și nu mai terminați odată, chiar e nesimțire. Nu sunt firmele alea alese, care câștigă mereu alea știți voi care , alea abonate la voi. Ce s-a bășicat că trebuie să dea socoteală prefectului, el stăpânul orașului.

  • Un cetatean spune:

    Doi politruci de toata jena! Uitati-va la ei ce scot pe gura…
    1. Prefectul cere socoteala unui primar pentru un santier. Evident ca o face in scop politic electoral, fiindca un un prefect n-are nicio autoritate in asemenea chestiuni. Este exact ca imbecilul de Daea care se certa cu cormoranii.
    2. Primarul Gentea da niste raspunsuri de se aude cum pleznesc basinile in el de aroganta, de egolatrie si de narcisism. „Mi-a ridicat mingea la fileu”… Asa vorbeste un primar cand comunica chestiuni de importanta sensibila pentru cetateni? Adica, sa fim seriosi, bai primar care nu-ti mai incapi in piele, e vorba de un santier la o singura cladire, un santier care dateaza din 2016, adica de 6 ani, timp in care partidul tau e singurul care a avut primari in Pitesti. 6 ani, ba, pacaliciule, pentru o cladire! Ce mama dracului cladire e aia, Pentagonul? Autostrada Pitesti-Sibiu? Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda?

  • Tiberiu S. spune:

    După (90) încoace dl. Primar Gentea e cam singurul care a mai gospodari câte ceva prin oraș cu toată ușoara dansului aroganta, spor la treaba și mai des pe teren.

  • Cetateanul Ingrijorat spune:

    Rusine domnilor ..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3