NOR CURIER 930X122

isu argeș

    Pitești: S-a declanșat alarma la Spitalul Județean de Urgență

    Update, ora 14:06, ISU Argeș transmite: „Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, a organizat astăzi, un exercițiu complex în cadrul căruia s-au executat misiuni de căutare-salvare și de stingere a unui incendiu, cu scopul de verificare a reacției personalului propriu, dar și a angajaților din cadrul Spitalului Județean de Urgență Argeș la producerea unei situații de urgență.

    Citiți și: Accident foarte grav în Vinerea Mare! Impact puternic ACUM, în Argeș

     

    Pentru salvarea victimelor surprinse de incendiu, acordarea primului-ajutor și stingerea incendiului, s-au deplasat echipaje de pompieri de la Detașamentul Pitești care au acționat cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și cu o autospeciala de intervenție, salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

    Citiți și: Argeș. Flăcări imense au cuprins o casă, acum!

    SCENARIU: 

    În data de 17.03.2022, un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter produs în zona Vrancea, a cărei undă seismică propagată la nivelul județului Argeș a afectat o serie de clădiri și a produs victime în rândul populației.

    În scenariul simulat a fost vorba de producerea unui incendiu într-un compartiment de la etajul 2 al Spitalului Județean, unde a avut loc o explozie ca urmare a unei acumulări de combustibil la rețeaua de gaze.

     

    În urma exploziei au decedat două persoane și altele au fost rănite, iar deflagrația a produs un incendiu ce se manifesta violent, precum și distrugerea unor pereți, făcând posibilă existența unor persoane prinse sub dărâmături sau blocate în încăperi.

    Scopul acestor pregătiri este familiarizarea cu procedurile de intervenție în cazul unui incendiu a persoanelor implicate, pornind de la utilizarea mijloacelor și dispozitivelor tehnice specifice, cum ar fi sisteme de alarmare, până la exersarea deprinderilor pentru evacuarea organizată și în scurt timp a persoanelor aflate în pericol.”

    Știrea inițială, ora 11:16

    În acest moment, pompierii din cadru ISU Argeș se află în teren, la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

    Aceștia desfășoară un amplu exercițiu la unitatea medicală.

     

    Activitatea a început la ora 11.00 și ar urma să se termine la ora 13.00.

    Astfel de exerciții au scopul de a-i ajuta pe salvatori să-și pregătească capacitatea de răspuns și totodată să exerseze cu personalul tehnici și tactici de intervenție, pentru a gestiona operativ o posibilă situație de urgență.

     

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3