SMART KIDS 930X122

bolnavi

Pitești. Șansă la viață! Investiție mult așteptată la Spitalul Județean de Urgență

Pitești. Șansă la viață! Investiție mult așteptată la Spitalul Județean de Urgență

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

Spitalul Județean de Urgență Pitești a finalizat documentația tehnică a proiectului “Laborator de Radioterapie Spital Judeţean de Urgență Piteşti”, aceasta fiind aprobată în Ședința Consiliului Județean din 15.12.2022.

Acest proiect a fost inclus pe lista spitalelor care vor beneficia de fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Citiți și: Strigătul disperat al unui piteștean! Alexandru are nevoie de ajutor ca să trăiască!

Deși au fost solicitate fonduri europene pentru zeci de proiecte, Laboratorul de Radioterapie de la Pitești, extrem de necesar pacienților oncologici, are șanse mari să fie finalizat.

Pentru acest pas important, conducerea Spitalului Județean mulțumește angajaților unității care au depus eforturi pentru această realizare, dar și Consiliului Județean, pentru implicare.

“Încă o dată s-a demonstrat că alături de o echipă puternică, formată din profesioniști, și cu susținerea Consiliului Județean putem să ne atingem obiectivele propuse, în beneficiul paciențior.

Acest proiect, cum am mai spus, e unul de suflet pentru mine și va fi dus la bun sfârșit.

Mulțumesc pentru încredere, susținere și implicare. Mai e mult de muncă, dar, cu siguranță, ca și în alte situații, vom reuși. De acum, după ce noi am realizat documentația tehnică, predăm ștafeta Consiliului Județean, care urmează să se ocupe de execuția lucrărilor”, a declarat Adriana Molfea (foto), managerul SJU Pitești.

La sediul secundar al SJU Piteşti, din strada I.C. Brătianu nr. 56, va fi construit un nou corp de clădire în care va funcționa Laboratorul de Radioterapie, care va fi conectat, printr-un tronson de legătura, cu Secţia de Oncologie existentă.

Construcţia se va realiza prin obiectivul de investiții “Laborator de Radioterapie Spital Judeţean de Urgență Piteşti”, care este pretabil Componentei 12 – Sănătate, investițiile I2.1. Infrastructură spitalicească publică nouă și I2.2.

Echipamente și aparatură medicală, finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Corpul de clădire va avea 5 nivele (S1+S2+D+P+1E parțial), împărtite din punctul de vedere al funcțiunilor, astfel:

-Subsol 1 – Adăpostul ALA, Spațiu tehnic și Arhiva;

-Subsol 2 – 2 buncăre tratament, 2 camere control, cu hol distribuţie, cabinet fizician, compartiment dozimetrie, hol aşteptare, computer tomograf, cameră comandă, cabinet medic radiolog, cabinet planificare tratament, arhivă, camera deşeuri medicale, casa scării şi lift, grupuri sanitare;

-Demisol – 3 saloane, cabinet consultaţii, grupuri sanitare, cameră inventar curăţenie, cameră deşeuri medicale, cabinet asistente, camere lenjerii, depozit medicamente;

-Parter: sală aşteptare, fişier registratură, cabinet asistente, cabinet consultaţie, depozit medicamente, grupuri sanitare, cameră inventar curăţenie;

-Etaj: cameră deşeuri medicale, cameră relaxare cu oficiu şi grup sanitar, centrală termică, terase.

Conform Devizului general, valoarea obiectivului de investiții este de 74 704 433,98 lei cu TVA inclus, informeaza purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Pitești, Cristina Cazacu.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90