930 x122 grota rece

cronometru

Pitești. Se întâmplă cu semafoarele: „Nicăieri nu o să le mai vedeți!”

Pitești. Se întâmplă cu semafoarele: „Nicăieri nu o să le mai vedeți!”

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

ePitești a adresat în ședința de astăzi privind managementul traficului din municipiu principalele întrebări pe care dumneavoastră, cititorii, ni le-ați transmis.

Am selectat cele mai importante subiecte, unul dintre ele făcând referire la faptul că semafoarele nu mai au cronometru.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Care este explicația? Ne-a oferit-o prof. univ. dr. Valentin Stan, de la Facultatea de Transporturi di n cadrul Universității Politehnice din Capitală.

Pitești. Se întâmplă cu semafoarele: „Nicăieri nu o să le mai vedeți!”

„Cronometrele au un timp fix, nu sunt programabile.

Sistemul învață și la câteva minute reactualizează timpii în funcție de traficul activ din teren.

Există riscul să vezi 30 de secunde pe verde, să treacă la 11 și la 10 secunde să fie roșu. Pentru că sistemul s-a reactualizat și face altă rută pentru ce se întâmplă în timp real.

Se adaptează la situația de trafic în teren, (n.r. sistemul de management) nu prevede viitorul.

Nicăieri nu o să le mai vedeți (n.r. cronometrele la semafoare).

Foto principal: Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

16 comentarii

  • George spune:

    Nu am înțeles nimic.

  • Frone spune:

    nu i nevoie de cronometru, ci de un pic de creier…. zeci de semafoare „inteligente” puse din banii nosti ca sa ce? Faceti naibii o ruta valabila Bradu – Bascov. Faceti o centura, nu ne umpleti de semafoare…. idioate

  • Vlad spune:

    E extrem de important sa stii cat mai sta pe verde un semafor. Era ceva bun in Pitesti legat de semafoare. au montat zeci de semafoare noi, dar au scos aceasta functie. Niște imbecili!

  • Marin spune:

    mai degrabă s-ar sesiza cei cu judecata încă nealterată ca aceste semafoare apărute ca ciupercile de dese pw anumite bulevarde nu sunt corelate între ele. riști să pleci de la unul…și în 10 metri..să nu sesizezi ca altul se face rosu brusc pentru a permite pietonilor sa traverseze. ..judecata-coerență made în India :))

  • Anonim spune:

    sunt tembeli ! semaforizarea asta fără logică este sigur o afacere și nu o utilitate ! sper să aibă soarta lui Pendiuc !

  • Gigelus spune:

    ar mai trebui încă,30 de semafoare și se rezolva problema.Domnilor aleși treceți la treaba !!!!

  • Edy spune:

    Nu mai cereri explicații pentru banii furați pe semaforizări de tot kktul, răspunsul o sa fie mereu in favoarea hoților.
    „Cronometrele au un timp fix” zice in articol dar suntem totuși în anul 2023, ne lăudăm cu sisteme care mai de care mai inteligente și nu putem face un cronometru care să-i actualizeze informația afișată în timp real. Și ce dacă scria acum 30 și după 5 secunde scria 50, până la urmă asta e timpul de așteptare dar măcar aveai o idee că mizeria aia de buton funcționează.
    Absolut toate investițiile făcute în ultimii doi ani sunt de rahat, bani șifonați.
    Aș da orice să-l văd pe Gentea așteptând autobuzul, ca săracii plătitori de taxe, când plouă sau pe caniculă. In zonele fără stații stai exact cum sta o vită pe câmp, adică la mila fenomenelor meteo. Unde au fost stații montate te plouă oricum daca sunt mai mult de 3 persoane in stație sau nu poți sta pe băncuța neagra și super fierbinte de la soare. Oare așa stații de tot râsul aveau nevoie de fundație la 1,5m? Branșament electric și contor pentru ceva care oricum nu o sa funcționeze?
    Dacă există puțină inteligență și cinste în rândul celor care au luat deciziile astea de doi lei se puteau face stații mai mari, acoperișul cu panouri fotovoltaice rezolva și problema băncuței incandescente și un panou e-ink cu consum energetic extrem de redus, presupun că programul autobuzelor nu se actualizează tot la secundă ca timpul semafoare pentru a avea nevoie de cine știe ce panouri informative sofisticate.
    Cica Pitești Smart City dar in centrul orașului dai pe aleeile pietonale de tablouri electrice și pe stâlpi vezi furtunuri între stâlpi (calea București), lângă teatru riști să cazi într-o ditamai groapa nou apărută și prost semnalizată, in unele stații (Trivale c1) dai peste niste cioturi metalice și platbandă de împământare care ies din pământ dar nu mai sunt deloc semnalizate s.a.m.d
    O bătaie de joc absolut in toate lucrările!

  • Doina spune:

    Erau foarte bune cele cu cronometru . Astea sunt afacerile voastre ! Fiecare primar vine cu dalele lui, cu semafoarele lui, cu bordurile lui…afaceri din bani publici. Suferim pe banii noștri ! Iar explicația domnului profesor universitar, probabil că se adresează absolvenților facultății de transporturi, nu nouă, muritorilor de rând . Am mai spus și susțin , suntem în povestea cu tichia de mărgăritare.

  • TeroristulPasnic spune:

    Giratoriul din Podul Viilor e o mizerie : cretinii care l-au proiectat nu stiau ca cei care vin dinspre Stefanesti, la ora 16:00 a fiecarei zile, blocheqza fluxul dinspre Mioveni? Semaforizarea este solutia nu militienii de la circulatie care fac cozile si mai mari! La ce timpiti avem in primarie si la circulatie nu ne nai mira nimic!

  • Inginerul spune:

    Dl prof univ Valentin Stan e bun doar la teorie! Semafoare inteligente au cronometru corelat cu integratori de trafic! Cele cu durata fixa, montate acum 10 ani, au contribuit decisiv la fluidizarea traficului! Fără cronometru e oricum mai rău decât cu cronometru fix!

  • Cris spune:

    Nici eu n-am inteles nimic de la marii universitari,si sunt inginer!La fel e si cu studentii…Nu va mirati ca se vaita angajatorii si ca e pensia sau pibul asa mic ,cu astfel de „cadre” de nadejde.Mult mai rau ca pe vremea lui „ceasca” cu mafia si pilele de azi !Un semafor fara cronometru afisat tot are o temporizare standard (adica cat sta pe rosu,pt pietoni) doar ca fara afisaj nu stim cat avem de stat.Cel inteligent ,cu buton,stia de ex daca sunt mai multi care vor sa treaca strada(daca are comanda de pe ambele parti sau doar de pe un trotuar).La fel ar putea sa tina minte ca cu nici 20 de sec in urma a avut avut verde pt pietoni si asta inseamna ori ca se joaca cineva la buton ori ca sunt multi pietoni si datele astea pot fi folosite ,daca se intampla frecvent,la anumite ore,etc (pt reprogramarea semaforului).Trafic mare de pietoni vs trafic mare de masini,ca poate nu sunt ambele in acelasi timp, in acel loc si mai ales zilnic.Cica sa dam de munca alor nostri…Pai daca-s prosti…sa ramanem si fara amenajari utile si cu banii dati ?Mai bine apelam la straini,ca in perioada interbelica ca sloganul infractorului Iliescu(ascultat de generatia parintilor si bunicilor comunisti,”nu ne vindem tara”) a avut fix scopul de a avea nomenclatura ce fura.Asa ,cu banii obtinuti faceam si noi drumuri,spitale si aveam si locuri de munca(vezi Dacia);ca doar nu cumparau aia industria (cheltuiau bani) sa o distruga(adica sa dea foc banilor).Votati in continuare PSD si nu va mai vaitati mereu,ca voi faceti asta nu sf duh… !!

  • Ionut spune:

    Se carpeste cu asfalt niste parcari la Piata Razboieni blocl C5 …ceva mai urat nu exista ,peticeli fara sens, fara delimitarea spatiului verde cu borduri care sa impiedice scurgerea noroiului dupa ploi … ,lucrari de mantuiala, probabil bani sifonati ! Pe acest primar care ne face viata un cosmar pe zi ce trece nu am sa il mai votez !!!

  • Anonim spune:

    se fura ca în codru cu afacerea acestor semafoare. si nu numai.

  • Minca marian spune:

    vad ca se comenteaza in dracii despre semafoarele montate in Pitești. si aglomerație din trafic dar nu ne punem intrebarea ca fiecare familie are cel putin 3 masini.sa nu uitam ca pamantul inca nu sa inventat a se lati.ramane tot la aceleasi dimensiuni daca putem merge cu masina pana in sufragerie ar fii bine dar asa suntem noi romanii un popor de nemulțumiți si de politrucii de ce nu comentati despre felul cum arata statia din Războieni va convine .este gradul de degradare umana la maximul permis.referitor la stațiile de autobuz nu va convine am observat asa este nu mai aveti locul si spațiul de a va face nevoile pe bancile lor si fe a bea o bere acolo.timpul de așteptare la un autobuz este de maxim 5 minute.iar ca fundatia sa fie de atat de mare cum spune d sul este problema de proiectare o sa fie si afisajul electric montat care va dura 4 sau 5 zile pana cand va fii vandalizat de niste oameni civilizați dar oricum primarul este de vina noi suntem de o civilizatie aleasă suntem cei mai buni dintre cei mai buni suntem o rusine de popor ca si grad de civilizatie daca luati la pas traseul care porneste din statia din Războieni pe scurtatura care iese la politia municipiului va cruciti sticle de bere doze de bere peste tot seminte covor nu alta dar despre aceste lucruri nu comentam suntem civilizati de inalt rang ca sa zicem si noi de comentat suntem primi asta este

  • Valerica spune:

    Se vede.Se stie.Toata lumea vorbeste.Totul e la vedere.Semafoare infinite,statii minuscule cu ditamai fundatia antiatomica (asa o fi si statia).Eliminarea gardului viu in favoarea…panselutelor.Si putem continua mult.
    Unde sunt grasii aia cu gușa si cu pantalonii sub burta imbracati bine din corpurile (moarte) de control ale „Institutiile statului”??
    Prenatale poate.

  • Hamangiu spune:

    istorica întrebare oul sau găină nu mai e de actualitate.Ce ne frământă acum e sa aflam cine e mai deștept semaforul sau omul de l a pus.Sau mai prost…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90