930×122 CAPRA 5

articole pirotehnice

Pitești: Tânăr prins pe Exercițiu cu 300 de artificii și petarde

Un tânăr de 23 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins cu 300 de artificii și petarde în mașină. Acesta a fost depistat pe strada Exercițiu din Pitești, de jandarmii argeșeni care se aflau în patrulare.

Citiți și: Jandarmi răniți! Au fost împușcați din greșeală în timpul serviciului

Marfa i-a fost imediat confiscată.

Jandarmeria Argeș atrage atenția asupra pericolului la care se expun cei care cumpără și folosesc aceste obiecte periculoase.

Citiți și: Pitești. Scandal în stația de autobuz

„Un bărbat, în vârstă de 23 de ani, a fost depistat de către jandarmii argeșeni care se aflau în serviciul de patrulare, pe raza municipiului Pitești, în zona Kaufland din strada Exercițiu, în data de 12.12.2022, având în autoturism și asupra sa o cutie de carton cu peste 300 de articole pirotehnice.

S-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a materialelor ilegale și la întocmirea actele necesare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de ”Orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, conform prevederilor articolului 37, litera a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Jandarmeria Argeș reamintește că legea interzice operațiunile cu materiale pirotehnice efectuate de către persoane fizice neautorizate și atenționează asupra pericolului la care se expun cei care cumpără și folosesc aceste obiecte periculoase, dar și asupra pericolului la care îi expun pe cei din jur.

Oamenii legii desfășoară în această perioadă acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului contravențional și infracțional specific sărbătorilor de iarnă, prin monitorizarea respectării legislației referitoare la regimul materialelor pirotehnice.”, transmite Jandarmeria Argeș.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3