930 x122 grota rece

amenzi

Pitești. Tineri cu mașini tunate și motociclete zgomotoase, „liniștiți” de Poliție

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piteşti, împreună cu reprezentanții R.A.R Argeș au ieşit la „vânătoare” pe străzile din municipiu.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Au tras pe dreapta zeci de autoturisme şi motociclete, iar toţi cei cu maşinile sau motoarele modificate au fost aspru sancționați.

În urma verificărilor, reprezentanții RAR au descoperit că doi șoferi aveau montate pe sistemul de evacuare a gazelor, dispozitive neomologate. De asemenea, alți șoferi au fost prinși cu ITP-ul și valabilitatea poliței de asigurare obligatorie auto, expirate.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

 

În cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii și inspectorii Registrului Auto Român au verificat, în principal, următoarele:

– sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante;

– mecanismul de directie;

– instalația de iluminare/semnalizare și echipamentele electrice;

– sistemul de rulare (punți, jante, anvelope și suspensie);

– aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor de parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă;

– valabilitatea Inspecției Tehnice Periodice și conformitatea seriilor autovehiculului.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.870 de lei, fiind retrase 5 certificate de înmatriculare, precizează IPJ Argeș.

În urmă cu aproximativ o săptămâna, publicația noastră atrăgea atenția cu privire la zgomotul produs de astfel de motociclete ale unor tineri filmați în Centrul Piteștiului, subiectul pe larg, AICI – Locuitorii din Centru, exasperați de motocicliști: „Au turat motoarele de au trezit și morții!”

Iată imaginile:

IPJ Argeș transmite:

„Polițiștii rutieri piteșteni și reprezentanții R.A.R. Argeș au depistat un tânăr de 18 ani, din Pitești, care conducea o motocicletă pe str. Frații Golești, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta avea montat pe sistemul de evacuare a gazelor, dispozitive neomologate.

De asemenea, a fost depistat și un alt tânăr, de 24 de ani, din Pitești, care conducea o motocicletă pe str. Frații Golești, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta avea montat pe sistemul de evacuare a gazelor, dispozitive neomologate.

Cei doi au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 580 de lei fiecare, conform OUG 195/2002, iar certificatele de înmatriculare au fost retrase, fiind eliberate dovezi înlocuitoare.

De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Pitești și reprezentanții RAR Argeș au depistat un bărbat de 30 de ani, din Pitești, care conducea o motocicletă pe str. Frații Golești, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta avea valabilitatea ITP, precum și valabilitatea poliței de asigurare obligatorie auto, expirate.

Tot pe str. Frații Golești, polițiștii rutieri piteșteni și reprezentanții R.A.R. Argeș au mai depistat un bărbat de 40 de ani, din Pitești, care conducea o motocicletă, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta avea valabilitatea ITP expirată.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei fiecare, iar certificatele de înmatriculare au fost retrase, fiind eliberate dovezi înlocuitoare.

Astfel de acțiuni vor continua.”

Tot în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au depistat 8 conducători auto aflați sub influența alcoolului, iar 3 dintre aceștia aveau o valoare a alcoolemiei care a impus întocmirea de dosare penale.

Foto principal: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3