Donaris 930 x 122

centru pitești

Locuitorii din Centru, exasperați de motocicliști: „Au turat motoarele de au trezit și morții!”

Pitești: Locuitorii din Centru, exasperați de motocicliști: „Au turat motoarele de au trezit și morții!”

Citiți și: Schimbare majoră în Codul Rutier! Gata cu aceste amenzi

În ultima vreme, tot mai mulți piteșteni se plâng de poluarea fonică provocată de motoarele turate ale motocicletelor care circulă prin municipiu.

Zgomotele infernale, făcute de ambalarea motoarelor, nu dau pace nici măcar oamenilor care locuiesc în zona centrală a orașului.

Citiți și: Stațiile de autobuz Publitrans încep să prindă „viață”

Un cititor ePitești.ro ne-a sesizat la redacție această problemă, în speranța că, în acest fel, autoritățile competente îi va găsi o rezolvare.

Piteșteanul s-a plâns de faptul că liniștea publică este tulburată adesea de atitudinea celor pe două roți. „Au turat motoarele de au trezit și morții!”, reclamă acesta.

Bărbatul ne-a trimis pe numărul de whatsapp al redacției – 0774 587 441 și un clip video care surprinde o gașcă de motocicliști ”zgomotoși” în acțiune.

Din imagini se observă cum, mai mulți motocicliști se întrec în a-și etala caii putere. Aceștia și-au ales ca zonă de întâlnire parcarea publică de la Finanțe Argeș, care în weekend este mult mai liberă decât în timpul săptămânii.

Unul dintre motocicliști este surprins chiar dându-se în spectacol, mergând pe o roată.

Toată acțiunea s-a petrecut ieri după masă, după spusele acestuia.

Conform noilor modificări aduse codului rutier, conducerea mopedului sau a motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți reprezintă un comportament agresiv, interzis în trafic.

 

Măsuri propuse pentru reducerea zgomotul din trafic

Reamintim că, recent, Primăria Municipiului București a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind diminuarea zgomotului produs de traficul auto din Capitală. Astfel, mașinile și motocicletele zgomotoase ar urma să fie interzise pe străzi noapte.

Dacă proiectul va fi adoptat, șoferii care își turează motoarele ar putea fi amendați cu până la cinci mii de lei. Subiectul pe larg AICI – Mașinile zgomotoase, interzise noaptea!

Poluarea fonică este o mare problemă pentru sănătate, atenționează medicii. Zgomotul scos de o motocicletă care merge cu 80 de kilometri la ora prin oraş este comparat de specialiști cu zgomotul scos de un avion care decolează de pe pistă.

În 2022, sezonul moto s-a deschis pe 9 aprilie și s-a închis sâmbătă, 22 octombrie.

Vă reamintim și dvs. că ne puteți trimite informații sau imagini care pot deveni o știre pe pagina de facebook ePitesti.ro, la adresa de e-mail redactia@epitesti.ro și pe WhatsApp la numărul de telefon 0774 587 441.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Chiriac spune:

    Și nu e singura data când tembelii ăștia își fac de cap. Da acum ziua ca hoții în loc public!!?? Domnilor șefi de la IPJ ARGES ce faceți luați masuri dormiți va plătim cu sute de milioane prime salarii babane. Domnule Badea ati lucrat la politia rutiera ani de zile nu cumva ii acoperiți?? Cine conduce domne politia rutiera?? În oras e haos rutierii sunt mana în mana cu hoții care conduc mașini tunate si beau cafeaua impreuna la Rompetrol craiovei. Halal conducere de politie avem. Ce vreți șefilor ai politiei de carton sa va ia duba dimineața direct la Colibasi??

  • Cititor-comunist spune:

    Cititorul tau cred ca e un comunist batran care l-a cautat covidul si nu l-a gasit. In loc sa stea cu nepotii sau familia el sta si pandeste cu telefonul 😂 saracul cititor

  • Gicu spune:

    Își modifica toba – ca să fie auziți și protejați în trafic- zic ei. Un itp la Rar și amenda pentru modificări ar lamuri multe!

  • Ionuț spune:

    In Paris s-au montat radare pentru zgomot, care înregistrează nivelul decibelilor. Deci soluții există, doar voința politică de implementare a lor mai trebuie !!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90