NOR CURIER 930X122

masini

Mașinile zgomotoase, interzise noaptea!

Mașinile zgomotoase, interzise noaptea!

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Primăria Municipiului București a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind diminuarea zgomotului produs de traficul auto din Capitală.

Astfel, maşinile care produc zgomot peste 95 dB(A) vor putea circula doar în intervalul orar 08.00 am – 21.59 pm. Altfel spus, mașinile zgomotoase nu vor mai putea circula pe timpul nopții.

Citiți și: Aceste mașini vor fi radiate automat!

O măsură similară ar fi binevenită și în alte orașe, așa cum este și Piteștiul, astfel de mașini zgomotoase tulburând deseori liniștea piteștenilor pe timpul nopții atât în zonele centrale, cât și în cartiere.

Măsurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj, de către Poliţia Rutieră şi Registrul Auto Român.

În cazul depăşirii nivelului de zgomot în intervalul 95 dB(A) – 100 dB(A) amenda contravenţională va fi cuprinsa între 1.500 RON şi 2.500 de lei, iar în cazul depăşirii nivelului de zgomot de 100 dB(A) amenda va fi cuprinsă între 4.000 şi 5.000 de lei.

Zgomotul produs de traficul rutier este cea mai importantă sursă a poluarii fonice în marile orașe, inclusiv Pitești, şi a neplăcerilor cauzate de aceasta.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Un cetatean spune:

    Confirm ca si in cartierul meu, dupa ora 22.00, e dezastru, ies baietii cu beemveuri sa se sparga in figuri si sa ne polueze cu decibelii esapamentelor si cu manelele care bubuie din masini…Dar nu-i acuz pe ei, cei mai multi sunt niste adolescenti needucati si in calduri care incearca sa impresioneze pasagerele din dreapta, la fel de adolescente, la fel de necoapte si de in calduri. De vina sunt nesimtitii de politisti care nu mai patruleaza de mult timp prin cartiere noaptea, fmm lor de bugetari paraziti care isi iau salariile degeaba!

  • Costy spune:

    Speciali de lux,scoși la 45 la pensii,nu își mai bat capul cu astea….

  • Baiat cu bmw cu tobă "dă urlă tare" spune:

    Cu tot respectul tataie, daca pe vremea ta nu iti permiteai bmw si nu te ducea capu sa combini o adolescenta nu este problema noastra, iti recomand sanax si doape de urechi! Seara linistita va doresc!

  • Ghedeghe spune:

    În București, cartier Rahova, pe sos. Alexandria , după ora 23…..începe deranjul ! Cu astfel de sume la amenzi , M.A.I. o sa depășească banca mondială în prima lună, dacă au chef de treaba !!!
    Pont sigur , măsurați ” DB ” la str. Teiuș și aplicații amenzile la Antiaeriana sau piața Rahova !!!

  • Costel spune:

    Fix asta era cea mai problema a lor acuma 🤣
    Nu mai știu de unde sa scoată bani și se leagă de mașini , patetic…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90