930 x122 grota rece

comportament agresiv

Pitești: Un motociclist care a mers pe o roată, prins și audiat de Poliție! A rămas „pieton”!

Unul dintre cei trei motocicliști implicați în întrecerea de duminică seara, 19 iunie, care a avut loc în municipiul Pitești, a fost identificat de polițiști.

Citiți și: A dat tot ce a putut! Un motociclist gonea cu 242 km/h

Reamintim că, publicația noastră a relatat despre acest incident într-un articol exclusiv publicat luni, 20 iunie.

Citiți și: Tânăr de 22 de ani, „nebunie” în Pitești, după miezul nopții! 

Atunci atrăgeam atenția asupra comportamentului iresponsabil și periculos de care cei trei motocicliști au dat dovadă când s-au luat la întrecere și s-au dat în spectacol printre mașini. Pe doi dintre motocicliști i-am surprins mergând pe o singură roată. Subiectul pe larg, AICI – Exclusiv. Pitești: Imagini scandaloase în trafic! S-au luat la întrecere și au mers pe o roată 

 

Ulterior, Poliția Argeș s-a autosesizat în acest caz și a început cercetările pentru identificarea celor implicați.

Cu ajutorul imaginilor puse la dispoziție de publicația noastră, unul dintre cei trei motocicliști a fost găsit, audiat și urmează să fie sancționat, conform legii.

Acestuia urmează să-i fie suspendat permisul pentru 30 de zile, pentru comportament agresiv în trafic. A fost și sancționat cu 6-8 puncte amendă – în valoare cuprinsă între 870 -1160 de lei.

Din informațiile pe care le avem, cel mai probabil, acesta este primul șofer din Argeș căruia i se suspendă permisul pentru o astfel de faptă, și anume comportament agresiv în trafic.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz și pentru identificarea celorlalți doi motocicliști.

Ce spune legea despre comportamentul agresiv în trafic

Reamintim că, conform noilor modificări aduse codului rutier, conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți reprezintă un comportament agresiv, interzis în trafic.

Astfel, acum, legea prevede sancțiuni dure pentru șoferii care dau dovadă de astfel de atitudini. Acestea au intrat în vigoare în urmă cu câteva luni, mai exact pe 1 februarie.

Aşa cum ePiteşti v-a informat la acea dată, amenzile pentru condus agresiv sunt cuprinse între 580 și 725 de lei. Totodată, pentru astfel de comportamente se suspendă permisul pentru 30 de zile.

În cazul în care ca o consecinţă a agresivităţii se produce un accident, amenda poate depăşi 1.000 de lei și permisul se suspendă pentru 60 de zile. Detalii, AICI – Au intrat în vigoare măsurile prin care şoferilor li se suspendă permisul pentru agresivitate

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

3 comentarii

  • pieton spune:

    Ciudat ca politia s-a autosesizat. De regula nu face asta decat pentru interes propriu, gen ultraj sau apararea unui bastan/cunoscut.
    Stiu ca legea inca spune ca imaginile de pe camere neomologate nu pot fi folosite. Numai cu camere omologate se poate dovedi o infractiune.
    Deci motociclistul care a mers pe o roata poate face linistit contestatie.
    Cel care se zice ca a mers cu viteza: cu ce aparat a fost depistata viteza mare? Cu kilomertajul masinii care a avut camera de filmat sau cu ochiul liber al soferului?
    Varza!
    De notat faptul ca nu sunt de acord cu mersul pe o roata, cu viteza mare, agresivitatea la volan si masinile/motocicletele zgomotoase.
    Dar pana cand agentii de politie de la volan vor invata sa se inscrie in giratoriu, sa semnalizeze schimbarea sensului de mers, sa poarte centura de siguranta si sa nu mai vorbeasca la telefon cand conduc, sa nu se mai autosesizeze, sa se autocontroleze.

  • Pietonski spune:

    De acord cu pieton. V-ati trezit voi sfintii cetateni sa faceti reclamatii, voi conduceti absolut corect fara nicio greseala. Habar nu aveti sa va incadrati intr-un sens giratoriu dar va bateti acum cu pumnul in piept ca multumita voua a ramas motociclistul fara permis. Cine e mai lepra? Epitesti… Vai de capul vostru.

  • GG spune:

    omologat nu nseamna BRML , omologat = are marcaj CE . trezitzi va.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90