930 x122 grota rece

amenzi

Au intrat în vigoare măsurile prin care şoferilor li se suspendă permisul pentru agresivitate

Au intrat în vigoare măsurile prin care şoferilor li se suspendă permisul pentru agresivitate şi alte abateri în trafic.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Începând de astăzi, 1 februarie a.c., se aplică setul de măsuri pe care poliţiştii le pot lua în momentul în care surprind comportamente agresive ale şoferilor aflaţi în trafic.

Aşa cum ePiteşti v-a informat, este vorba despre modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (detalii, AICI).

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Iată câteva elemente cheie pe care conducătorii auto trebuie să le cunoască:

-Amenzile pentru condus agresiv sunt cuprinse între 580 și 725 de lei. Totodată, pentru astfel de comportamente se suspendă permisul pentru 30 de zile. În cazul în care ca o consecinţă a agresivităţii se produce un accident, amenda poate depăşi 1.000 de lei și permisul se suspendă pentru 60 de zile.

-Cresc şi sancțiunile pentru cei care circulă nejustificat pe banda de urgență a autostrăzii. Amenda de 580 de lei, până acum, va fi de 2.900 de lei, iar cele 3 puncte de penalizare se vor înlocui cu suspendarea permisului pentru 90 de zile.

-Șoferii care merg pe contrasens vor rămâne fără permisul de conducere pentru 120 de zile. Tot cu permisul suspendat pentru 120 de zile se aleg şi conducătorii care nu respectă regulile la trecerile peste calea ferată.

-Pentru depășire neregulamentară se dau amenzi de peste 1.000 de lei și 60 de zile fără permis. Dacă după depășire s-a produs și un accident, pentru cei vinovaţi amenzile cresc până la 2.900 de lei, iar permisul va fi suspendat 90 de zile.

-Pentru şoferii care nu acordă prioritate amenda este de 1.160 lei și suspendarea permisului pentru 60 de zile. Dacă produc și un accident cu pagube materiale, amenzile urcă până la 2.900 de lei și reținerea permisului pentru 90 de zile.

-Şoferii vitezomani pot rămâne de acum fără permis până la 120 de zile, perioada maximă a suspendării urmând a fi aplicată dacă se constată depăşirea limitei legale cu peste 70 km/h.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

3 comentarii

  • Marian spune:

    Tot miliția o să facă abuz;; exemplu și multe amenzi nejustificate la purtarea măști sau multe alte.

  • Ion spune:

    Nu e corect toate prostiile le aplicați assa aiuria lăsați lumea sa circule ca înainte!! 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

  • Marius spune:

    Asta era sanctionabil si inainte.
    Credeti ca ala de circula cu 110 in localitate sau beat va spune: stai, a crescut amenda si perioada de suspendare.
    Pe noi tre sa ne educam in primul rand. Daca e tarziu pt noi transmitem urm generatii sa: nu mai fim melteni. Sa nu fentam prin diverse tertipuri ce ajung pana la urma sa incurce „doar prostii lasati in spate”, sa nu punem presiune pe ceilalti samd

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90