NOR CURIER 930X122

bannere

Pitești. Viceprimarul Tofan și „vrăjeala” bannerelor date jos!

Este greu să faci treabă într-un oraș – municipiu reședință de județ – atunci când nu știe dreapta ce face stânga. Sau invers! Sau atunci când cele două „mâini” care ar trebui să se ocupe de gospodărirea urbei … se pierd în detalii pe care nu le consideră importante, dar care – evident, puse cap la cap ar face o mare diferență în felul în care arată orașul.

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

Despre ce este vorba

Luna trecută, viceprimarul municipiului Pitești, Gelu Tofan, declara pentru publicația noastră că Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești a început să dea jos din bannerele amplasate în oraș. Totul, în baza unui regulament votat anul trecut de Consiliul Local care precizează clar că amplasarea mijloacelor de publicitate este interzisă în mai multe locuri, inclusiv pe zona carosabilă a străzilor și a drumurilor, indiferent de categoria acestora. Vezi proiectul de hotărâre AICI.

Citiți și: Premieră la Pitești Arena! Nu s-a întâmplat în toată Europa

„Le-am transmis și noi celor de la SPEP să le dea pe toate jos”, era afirmația viceprimarului Tofan. Amănunte, AICI

Și cum, ne gândim noi, viceprimarul ar trebui să știe exact ce și cum se întâmplă în oraș, să spunem (!!!) că l-am crezut pe cuvânt și ne așteptam să se facă ordine în oraș. Cât ar fi trebuit să dureze? O săptămână, două? Poate chiar o lună! Doar că luna a trecut și bannerele, mare parte din ele, sunt la locul lor, neclintite, sfidând orice regulament de bun simț adoptat de aleșii noștri locali.

Sunt mai peste tot prin oraș.

Bătute de vânt, de ploaie și cam atât.

Așa că astăzi am luat legătura din nou cu Gelu Tofan, dar, de această dată, și cu directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului, Gheorghe Zaharia, serviciu care, conform spuselor viceprimarului, ar fi trebuit să dea jos reclamele în cauză.

Surpriză!

Șeful SPEP, se pare, știe altceva față de ce știa, în urmă cu o lună viceprimarul Tofan. Cineva a lipsit, se pare, de la lecțiile de administrație.

I-am notificat, suntem în procedură să le ridice. I-am notificat de vreo 2-3 săptămâni pe cei care le dețin (n.r. bannerele). Nu și le ridică ei, le ridicăm noi”, declară, în exclusivitate, pentru ePitești, directorul Zaharia.

Și, după cum am aflat ulterior, „chiulul” l-a tras domnul Gelu Tofan, care, între timp, a luat meditații. Așa se face că, de această dată, era și dumnealui în temă.

Au început să le dea jos, sunt notificați, trebuie să le dea jos pe cheltuiala lor, în primă fază. Unde a expirat notificarea și nu le-a dat jos, le vom da noi și le impunem cheltuiala”, ne-a precizat, într-o primă fază, viceprimarul municipiului Pitești, Gelu Tofan.

Oficial, fără bannere în oraș

Am cerut lămuriri pe care viceprimarul nu ni le-a putut oferi pe moment. Însă, după ce s-a documentat, a revenit cu precizări. Concluzia: notificările deja au expirat, mai bine spus hotărârea de Consiliu a fost și este încălcată și, săptămâna viitoare ar urma să fie rezolvată (a câta oară???) problema.

Au fost notificările făcute luna trecută. Cu data de 1 februarie nu mai trebuie să fie niciunul în picioare. Deci care au rămas le vom da noi jos. Și o să le impunem noi cheltuielile. Au avut 15 zile fiecare să își ia materialele”.

Întrebat și când ar urma SPEP-ul să rezolve această situație, Tofan a explicat că „La noi nu durează mult. Termenul a expirat, de săptămâna viitoare le dăm noi jos, cu serviciul nostru”.

Vorbe, vorbe, vorbe! Faptele să mai aștepte

Dacă ar fi să ne luăm după vorbele viceprimarului Gelu Tofan, de un lucru putem fi siguri: nu trebuie să avem încredere! A dovedit în repetate rânduri că la vorbă nu-l întrece nimeni, dar la fapte, mai greu. Un exemplu, AICI.

Mai suntem siguri și de un lucru. Bannerele sunt amplasate, în acest moment, ILEGAL! Iar, conform directorul SPEP, Gheorghe Zaharia, după expirarea termenului legal, Poliția Locală îi poate amenda pe cei care au astfel de reclame stradale.

Sancțiunea pentru astfel de fapte este cuprinsă între 500 și 20.000 de lei, ne transmit reprezentanții Poliției Locale Pitești. „Vom aplica legea acolo unde este cazul”, adaugă Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al instituției.

„Cazurile” se cam văd, domnilor, peste tot prin oraș. Deci nu ar fi mare lucru să vă dați seama unde trebuie aplicată legea. Dar, probabil, așa cum se întâmplă pe la noi, vor fi necesare „anchete”, „cercetări”, „verificări în teren” și alte asemenea. Orice, numai muncă în adevăratul sens al cuvântului NU!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Silviu Fagarasu spune:

    ABUREALĂ !!!!
    Este caracteristic, din păcate pentru domnul viceprimar…
    Vă dați seama că nu este vorba de „neglijență”…
    Dar, atenție că D.N.A. a început să-și facă „campanie” și…

  • Ionut spune:

    Aberații domnul asta de la politia locala care lege vrea sa o aplice ,cea în care politia locala doarme în mașini,și când se strica un semafor și apare vre o groapa nu o semnalizează,politica de a abuza de amenzi pt bugetul instituției conduse de cel mai iubit conducător???MULTA GARGARA,FOARTE MULTA GARGARA,SA SE PUNA BENERE CU SLOGANUL,,MULT IUBITUL NOSTRU CONDUCATOR,APROPO POATE VEDE SI DOMNULPRESEDINTE DE LA FC ARGEȘ, CA AU APARUT GROPILE IN STRAZI,CA ECHIPA E VARZA CA SI SOCIETATEA PITESTEANA.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3