Donaris 930 x 122

baraca fast food

Pitești. Ultimele clipe de „viață” ale celebrului fast-food din Centru

Pitești. Ultimele clipe de „viață” ale celebrului fast-food din Centru

Citiți și: Transferuri oficiale: Ana Stan, Gelu Tofan și T. Irimia au trecut de la PNL la PSD

Așa cum v-am anunțat, în Pitești se scot la licitație, prin Serviciul Public de Exploatare a Municipiului, 100 de amplasamente pentru comerțul destinat următorelot tipuri de activitate: panificație, flori, presă și cărți.

După ce licitația se va încheia, toate chioșcurile vor trebui să aibă un aspect similar, potrivit unui regulament adoptat de consilierii locali, iar, astfel, comerțul de acest fel în Pitești va fi unul civilizat.

Citiți și: Chiar la festivitate! Anunț uluitor la Colegiul „Ion. C. Brătianu”!

Foarte important de precizat, ulterior licitației, „toate chioșcurile care nu fac obiectul regulamentului de amplasare a construcțiilor provizorii vor dispărea”, se arată într-o informare pe care ne-a transmis-o viceprimarul municipiului, Gelu Tofan.

Concret, în Pitești vor mai exista doar chioșcuri de panificație, flori, presă și cărți. Restul va fi „ras”!

Și, cu această ocazie, ar trebui să dispară și celebra baracă fast-food din zona centrală orașului, dintre Trivale și Fortuna.

De altfel, edilul Cristian Gentea preciza pentru ePitești chiar de anul trecut că „magazinul” nu o să mai existe.

Amănunte, AICI. Iar primarul nu este singurul care își dorește să se facă „ordine și disciplină”.

Și Sorin Aposoliceanu (PNL) a susținut în repetate rânduri că acel chioșc nu are ce căuta în centrul unui municipiu.

Iată ce declara acesta după ce proiectul de hotărâre „pentru aprobarea Regulamentului privind condițiile de amplasare a construcțiilor cu caracter provizoriu pentru desfășurarea activităților de comerț stradal în municipiul Pitești” a fost votat, în februarie 2022.

Și eu vreau să vă felicit pentru acest proiect. Și sper ca prin acest proiect va dispărea acel container între mall-ul Trivale și Fortuna. Acolo unde miroase îngrozitor, unde stă lumea la coadă pe strada principală. Sper din tot sufletul să dispară, pentru că în centrul unui oraș, unui municipiu, nu poate să existe așa ceva!Mai multe amănunte, AICI. 

Însă, cum chioșcul rezistă, nemișcat, de ani de zile, în zona ZERO a muncipiului, am vrut să ne asigurăm că, odată cu finalizarea licitațiilor și înlăturarea spațiilor care nu se supun regulamentului, și această baracă o să dispară, nefăcând cinste orașului.

Am cerut lămuriri pe marginea subiectului și de la viceprimarul Gelu Tofan.

După ce acesta ne-a precizat că în primăvară vor mai exista doar amplasamente pentru panificație, flori, presă și cărți, am întrebat ce se va întâmpla cu ghereta fast-food.

„Dispare, dispare!” – acesta a fost răspunsul inițial al lui Tofan. Cât se poate de clar și răspicat.

Când? Greu de spus. Pentru că am insistat să aflăm un orizont de timp, viceprimarul Gelu Tofan a încercat să arunce vina pe vechea administrație a Piteștiului, mai exact pe actualul său coleg din Consiliul Local – Cornel Ionică.

Probabil că tot din primăvară, dar nu pot să vă spun în momentul acesta pentru că nu știu cât mai are contract acolo. Verificăm și contractul pe care îl are. Sunt unele (n.r. chioșcuri) cu acorduri, unele cu contracte, iar contractele au fost semnate din mandatul trecut, nu de către actuala administrație, și sunt semnate până în…Nu știu, au fost semnate pe 5 ani de zile, parcă…

Dacă s-a semnat în 2019, este până în 2024 valabil. Deci sunt anumite chioșcuri care sunt cu contract și nu le putem desființa decât prin instanță și e mai complicat. Deci vor rămâne și în 2024 unele dintre ele. Sunt amplasate prin fața unor școli, sunt niște barăci metalice, mai consistente construcțiile. Adică e un lucru de durată”, s-a eschivat viceprimarul Piteștiului.

În cele din urmă, Tofan ne-a dat asigurări că va face verificări pentru a stabili dacă și pentru ce perioadă există un contract între municipalitate și reprezentanții chioșcului „greu de clintit” din centrul municipiului Pitești.

Verificările nu au mai venit de la Gelu Tofan, cum era firesc, având în vedere pledoaria pe care viceprimarul ne-a ținut-o cu privire la aceste barăci hidoase și cum a încercat dânsul să ne facă să înțelegem că ce spune este apropiat de adevăr!

Din fericire pentru piteșteni, avem mai multă încredere în cuvântul primarului Gentea care ne-a spus clar și răspicat că acel fast-food nu mai are ce căuta în centrul orașului și va dispărea foarte curând!

Vom reveni asupra subiectului!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

8 comentarii

  • Theodor spune:

    De acord,dar ar fi cinstit ca si tarabele rusilor,aurolacii si tarabele cu accesorii telefonice,taxiurile de la Muntenia,valutistii care de pe vremea lui Ceausescu stau acolo.Vara chiar au scaunele pliante,le lipseste masuta.Pietele curatate de falsii producatori si cei cu „Tigari,tigari”,tarabele de pe straduta care face legatura intre Crinului si Piata Ceair…..Autogarile care sunt focar de infectie,drumurile,intrarile in oras.Doamne cate sunt de facut in orasul asta si in judet….

  • Popescu spune:

    Bazarul si baracile din jurul bazarului nu sunt tot in centru? Sau acolo e ascuns dupa blocuri si nu e problema?

  • Florin Petre spune:

    Garajele false din spatele complexului Fortuna, nu spune nimeni care sunt interesele.

  • Tache Popescu spune:

    De aurolacii, drogații, infractorii din zona Fortuna, vis a vis de pasajul Magnolia, care cât este ziua de lungă acolo își fac veacul și care iși fac nevoile, se cacă și se pișă, în gardul viu sau chiar pe pasaj în fața farmaciei Dona și Catena, nu-i vede primarul și acoliții lui? Întreb pentru cineva, nu că mi-ar păsa… Cât despre ciorile din piața Ceair, cu țigări, țigări, cred că primarul și ai lui au procent din afacere!

  • Duna spune:

    de pe gangul de fortuna nu zice nimeni nimic?zona bonita….unde e plin de aurolaci…unde iti e frica sa trei cu copiii….mai ales sa ii lasi singuri…muzica…persoane intinse pe jos…cu drog si alcool in mana…politia locala statea si fuma langa ei…ce pretentii sa avem…

  • Ciprian spune:

    E bine ca site-ul epitesti publica doar comentariile care nu-i critica direct pe cei din primarie, si cele critice cat mai putine. E clar ca nu vor sa supere foarte mult, sa nu se opreasca sponsorizarile.

  • Ileana Selea spune:

    Aurolacii de la gang Fortuna și Binita , garaje false din parcarea Fortuna construite ilicit de directorul ICSTI PITESTI in urma cu 50 de ani și stăpânite ilegal ????

  • Dune spune:

    Răspunsul de politician la întrebarea când se întâmplă: „nu știu… parcă”. Și cetățenii vor să le meargă bine în oraș. Piteștiul are o mulțime de probleme, mult mai urgente decât chioșcul din centru. Exemplu este Hotel Muntenia cu mizeria din spatele lui, paragină în care este lăsat. Dar proprietarii-s cu ștaif. La Publicitate stradală mai iese cineva din birou să vadă câte afișaje sunt, câte plătesc taxe, câte sunt conforme documentației? Bani la buget neîncasați.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3