Donaris 930 x 122

copii

Plantă otrăvitoare lângă spațiile de joacă pentru copii

Plantă otrăvitoare lângă spațiile de joacă pentru copii

Citiți și: S-a întâmplat ceva fantastic în Nord! Are legătură cu viitorul super-complex

Câțiva arbuști care se află lângă spațiul de joacă pentru copii, și pe care aceștia se urcă, reprezintă un pericol pentru ei, având în vedere că planta este otrăvitoare și, în plus, protejată prin lege.

Se întâmplă la Sibiu, acolo unde copiii din cartierul Valea Aurie, fără să știe, se cațără zilnic într-un arbust otrăvitor. Planta este protejată prin lege și primăria atrage atenția părinților că trebuie să fie atenți cu copiii lor, potrivit turnulsfatului.ro.

Citiți și: Doi copii au furat o mașină și au plecat la plimbare. Unul dintre ei a fost reținut

Una dintre cele mai otrăvitoare plante din lume este plantată în Valea Aurie, în parcul din stația de taxi.

Sunt copii care zi de zi pot lua frunzele, acele, să le mestece.

Sau coaja.

Autoritățile habar nu au ce plantează și ne otrăvesc… 

Din prostie, am crezut ca e altă plantă, dar când am luat fructele și le-am verificat atent, ne-am dat seama, împreună cu un prieten foarte bun care are cunoștințe în domeniu, că este o otrăvitoare„, spune părintele care a semnalat situația.

Biologii spun că este vorba despre Taxus Baccata, cunoscută popular ca Tisa.

Este o specie toxică în întregime (frunzele, scoarța conțin taxină) cu excepția arilului (un înveliș cărnos de culoare roșie al seminței).

După dimensiuni are vârsta cartierului, adică zeci de ani. 

Tisa este frecvent plantată în parcuri pentru multiplele ei calități – veșnic verde, rezistență la soare, umbră, poluare, rezistă la tunderi, după care devine mai deasă, s-a menționat că se pretează la garduri vii.

Are valoare ornamentală, mai ales a exemplarelor femele cu arilul roșu. 

Mai trebuie adăugat că specia este ocrotită ca monument al naturii, fiind extrem de rară în natură„, a explicat dr. Mihai Crăciunaș, biolog.

Sursă: antena3.ro

Foto: descriptiv

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90