930×122 CAPRA 5

pod

Pod vital pentru trei comune, reparat și consolidat

Un pod vital pentru trei comune din Vâlcea și Argeș, a fost reparat și consolidat de Regia Județeană de Drumuri Argeș, transmite Consiliul Județean Argeș.

Citiți și: Rută importantă pentru șoferi, închisă!

Este vorba despre podul din Cepari, sat Urluiești, care traversează Râul Topolog.

Citiți și: Se face un pod nou în Argeș

Pentru această investiție au fost alocați bani prin Fondul pentru calamități al Guvernului.

Valoarea investiției a fost de aproximativ 283.000 lei cu TVA.

Au fost realizate următoarele lucrări:

– zid de sprijin din gabioane pe o lungime de 24 metri și o înălțime de 3,5 metri

– regularizare albie râu în zona de protecție a podului

– parapet metalic de 15 metri

– refacere platformă drum.

 

S-au realizat vizite în teren

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a inspectat calitatea lucrărilor de intervenție pe care  Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș le-a realizat la podul din Cepari.

Acest pod este foarte important pentru că deservește trei comune. În afară de faptul că deservește trei sate ale comunei Cepari, vin pe aici și cei de la Runcu și Valea Babei, care fac naveta la Curtea de Argeș, pentru că sunt mulți cetățeni care lucrează în oraș.

Avem toată aprecierea pentru cei de la Consiliul Județean, pentru modul cum s-au implicat în refacerea acestui crater, pentru că, de fapt, înainte de lucrări, aici era un adevărat crater care făcea podul inaccesibil din cauza pericolului de prăbușire.

A fost o lucrare realizată foarte rapid și la o calitate foarte bună. Avem și această consolidare de mal, cu gabioane, fără de care apa ar fi erodat în continuare podul”, declară Ciobanu Cristian, primar comuna Cepari.

Am venit aici, pe DJ 703 F în Cepari, satul Urluiești unde am avut lucrări de consolidare a podului peste Râul Topolog. A fost o lucrare realizată de Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș la o calitate foarte bună.

Dacă nu am fi făcut la timp această lucrare, locuitorii din acest sat riscau să nu mai ajungă la locuințele lor, iar o mare parte din cetățenii care tranzitau această zonă nu aveau alte soluții acceptabile.

Pentru acest pod am depus documentația la Guvern  pentru a primi finanțare din Fondul pe calamități”, declară Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90