930×122 CAPRA 5

poiana lacului

    POIANA LACULUI: RĂCHITĂ ȘI ANAFURĂ, ÎMPĂRȚITE LA PORȚI

    Marcată de măsurile privind restricționarea circulației dispuse prin ordonanțele militare, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor îi bucură totuși pe localnicii din Poiana Lacului cu un obicei nelipsit la această sărbătoare, ținut însă, de data aceasta, în condiții mai austere.

    Citiți și: Carambol lângă Pitești. O fetiță de 6 ani, dusă la spital

    Ramurile de salcie sfințite de preoți, pe care, în anii trecuți, oamenii veneau să le ia din lăcașele sfinte, ajung și astăzi în casele localnicilor, dar altfel.

    „Nu se duce nimeni la slujbă la biserici. Avem doi băieți care umblă cu răchită și anafură și trec pe la porțile oamenilor, ca să ținem acest obicei”, a declarat, în Duminica Floriilor, pentru ePitești Ion Dumitrache, primarul comunei Poiana Lacului (foto).

    Citiți și: Un edil „greu” din Argeș a lovit o femeie cu mașina Primăriei

    La fel se va proceda și de Paște.

    „La Sărbătoarea Învierii vor fi în biserică doar preotul, cântărețul și persoana cu lumânările. Luăm în calcul organizarea unui grup de tineri care să ia în candele lumina de la biserici și să o ducă prin sate, la oameni”, a mai declarat pentru ePitești primarul Ion Dumitrache.

    (Foto principal – descriptiv. Sursa: playtech.ro)

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90