Donaris 930 x 122

filtru

Poliția, acțiune fulger pe DN7: Șoferii, luati ”ca din oală”!

Poliția, acțiune fulger pe DN7: Șoferii, luati ”ca din oală”!

Citiți și: Poliția sancționează CNAIR pentru așa-zisa autostradă! Pe A1, mai rău ca pe un drum de țară

Polițiștii din județul Argeș, în colaborare cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat activități preventive pe DN 7.

În localitatea Ștefănești, pentru a informa conducătorii auto despre obligațiile legale pe care trebuie să le respecte pentru a preveni evenimente neplăcute.

Citiți și: Când se termină coșmarul din Nord?! Anunț important, de ultim moment

Echipajele implicate în acțiune au fost formate din polițiști din Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Poliția Orașului Ștefănești și Serviciul Rutier.

Alături de reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș.

Principalele subiecte discutate au fost riscurile asociate consumului de substanțe interzise de către conducătorii auto, precum și consecințele legale ale unor astfel de acțiuni.

Au fost aduse în discuție prevederile Legii 213/2023.

Poliția, acțiune fulger pe DN7: Șoferii, luati ”ca din oală”!

Care prevăd pedepse mai aspre pentru infracțiunile comise în timpul conducerii sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

Una dintre modificările importante aduse de această lege este eliminarea posibilității de suspendare a executării pedepsei.

În cazul infracțiunilor de ucidere din culpă comise de șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Pentru a sublinia gravitatea situației, participanții la acțiune au evidențiat efectele negative ale consumului de alcool și substanțe psihoactive asupra abilităților necesare pentru conducerea în siguranță a unui vehicul.

Precum echilibrul, viteza de reacție și capacitatea de coordonare a mișcărilor.

În final, s-a subliniat că toți participanții la traficul rutier au obligația legală de a adopta o conduită preventivă.

Care să prevină producerea accidentelor și pierderea de vieți omenești.

Aceste acțiuni preventive reprezintă un efort continuu al autorităților pentru îmbunătățirea siguranței rutiere în județul Argeș și în întreaga țară.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90