EcoMoto 930×122

conferință de presă

Poliția Argeș. Oficial! Ce se întâmplă în școlile din județ

Poliția Argeș. Oficial! Ce se întâmplă în școlile din județ

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

În cursul zilei de astăzi a avut loc o conferință de presă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Subiectul principal al întâlnirii are ca temă activitățile desfășurate de polițiștii argeșeni, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a cadrelor didactice, în contextul anului școlar ce tocmai a început.

Citiți și: Nebunie curată! A vrut să dea foc la autoturismul vecinului

Conferința a fost susținută de purtătorii de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Argeș, Florin Popa și Mădălina Epure, și de șeful Biroului de Siguranță Școlară Argeș, inspector principal Pătru Cristina.

Înainte de începerea anului școlar, polițiștii au desfășurat activități pe mai multe linii de competență, și anume ordine publică și siguranță rutieră.

De asemenea, au fost verificate sistemele de securitate din cadrul unităților de învățământ, mijloacele de transport școlar, iar acolo unde au fost constatate deficiențe, au fost stabilite termene de remediere a situației.

Noutatea adusă de acest an școlar este instituirea unui grup la nivelul fiecărei unități școlare, format din părinți, elevi și reprezentanți ai instituției, ce are ca scop facilitarea comunicării interinstituțională pentru menținerea unui climat pozitiv și pentru creșterea măsurilor de siguranță.

Poliția Argeș. Oficial! Ce se întâmplă în școlile din județ

Activitățile preventive sunt un atribut principal în activitatea polițiștilor în acest an școlar, și vor avea ca teme de dezbatere violența, prevenirea consumului de droguri, de alcool și tutun în rândul minorilor.

Purtătorul de cuvânt IPJ Argeș a ținut să sublinieze importanța sprijinirii activității preventive ce ține de consumul de droguri, iar un bun mod de a aborda problematica este acela de a vorbi, chiar și în rândul familiilor, despre orice fel de comportament adictiv din cadrul școlilor sau din jurul nostru.

Conferința de presă poate fi urmărită, în totalitate, AICI:

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Cristian spune:

    Și cu drogurile in școlii cum rămâne ?!
    Sau o sa Spune-ți ca nu exista așa ceva?!

  • Marian spune:

    Școlile trebuie pazite de jandarmerie.
    Cu cate un jandarm in cele 20 de scoli se rezolva problema. Jandarmii sunt platiti pentru a asigura paza si linistea cetatenilor( scolile nu trebuie sa plătească acest serviciu).
    Paznicii actuali sunt mana in mana cu trepadusii si traficantii din jurul scolilor.
    In plus de asta se elimina costurile inutile ale scolilor cu așa zisa paza

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3