Donaris 930 x 122

hoti

POLIȚIA ARGEȘ VĂ AVERTIZEAZĂ: MARE ATENȚIE!

Poliția Argeș vă avertizează: Mare atenție! Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean Argeș le recomandă cetățenilor ca în această perioadă din an, în luna sărbătorilor de iarnă, să manifeste o atenție deosebită în locurile în care se deplasează, dar și persoanelor cu care interacționează.

Citiți și: Ai fost implicat într-un accident? Ce trebuie să faci

„Aglomerația este locul de acțiune preferat al hoților de genți și buzunare, care acționează în vederea săvârșirii infracțiunilor, profitând de neglijența și lipsa de vigilență a cetățenilor. În general, noaptea se fură din gări și din trenuri, iar ziua în mijloacele de transport în comun, magazine și pieţe, dar numai la anumite ore, atunci când oamenii merg spre serviciu sau spre casă și sunt grăbiţi, hoţii profitând de neatenţia acestora”, precizează sursa citată.

Pentru a vă proteja împotriva hoților, Poliția Argeș vine cu următoarele recomandări:

Citiți și: Adolescent atacat în magazin! A intervenit Poliția

-exersarea spiritului de vigilenţă este primul şi cel mai solid „scut” împotriva hoţilor şi a altor genuri de infractori.

-nu vă etalați bunurile de valoare pe care le dețineți! Bijuteriile scumpe, telefoanele mobile, tabletele sau camerele video/foto pot atrage o atenţie nedorită.

-nu vă ţineți bunurile în acelaşi loc! Dacă aveți cheile, portofelul și actele de identitate în acelaşi loc, creşte riscul ca nu numai buzunarele sau geanta dumneavoastră să fie „vizitate“ de hoţi, ci și locuinţa.

-folosiți buzunarele interioare ale hainelor, deoarece buzunarul de la spate al pantalonilor sau de pe părțile laterale ale hainelor sunt locurile cel mai des ”vizitate” de hoţi!

-evitaţi să citiţi sau să aveți alte activități de natură să vă diminueze atenția în mijloacele de transport în comun!

-la cumpărături, geanta nu se tine în coş.

-în restaurante/cafenele, nu vă așezați haina sau geanta pe spătarul scaunului.

-nu ezitaţi să luaţi atitudine atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni!

Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității îi îndeamnă pe cetățeni să reclame la Poliție eventualele tentative sau cazuri de furt.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3