NOR CURIER 930X122

politia

POLIȚIA ATENȚIONEAZĂ

Poliția atenționează. Poliția Română vine cu recomandări pentru șoferi pentru perioada minivacanței de 1 iunie. Deja la această oră traficul rutier se desfășoară cu dificultate pe DN 1 Brașov-Ploiești, pe Valea Prahovei.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Șoferii sunt sfătuiți să se intereseze cu privire la traseul pe care îl vor parcurge, să circule cu viteză adaptată comdițiilor din trafic și să mărească distanța dintre vehicule.

”Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care se dovedesc extrem de periculoase!

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Pe autostrăzi, semnalizați din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie, nu folosiți banda de urgență și conduceți cu atenție sporită.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.”, transmite Poliția Română.

Li se atrage atenția șoferilor și asupra faptului că este interzis să conducă sub influența băuturilor alcoolice: ”O îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este considerată infracţiune. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.”

Pe de altă parte, pietonii sunt sfătuiți să traverseze doar prin locuri permise și să evite folosirea părții carosabile ”mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.”

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90