930×122 POSADA 5

parlamentari

parlamentari

Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor

A fost promulgată legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor

Citiți și: E oficial! Cresc pensiile!

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind promulgarea legii prin care sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului a votat pe 17 februarie pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Potrivit proiectului adoptat, nu se vor mai acorda nici cele aflate în plată.

Citiți și: Pensionarii ies în stradă

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunțat că nu a sesizat Curtea Constituțională pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor. Asociația Foștilor Parlamentari înaintase o petiției Avocatului Poporului în care cerea sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate.

De asemenea, asociația susține că abrogarea acestui „drept” „aruncă în derizoriu activitatea legislativă a parlamentarilor”.

Asociația Foștilor Parlamentari se plânge și că termenul de „pensie specială” vehiculat în diferite medii ale societății, este „manipulatoriu și menit a crea confuzie și repulsie” în rândul populației.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3