lege

MÎNZÎNĂ CERE GUVERNULUI PNL SĂ RESPECTE LEGEA DE MAJORARE A PENSIILOR

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, le cere guvernanților să respecte legea și să majoreze pensiile de la 1 septembrie cu 40%, în contextul în care asociațiile de pensionari anunță că, altfel, vor da în judecată Executivul și vor organiza acțiuni ample de protest în toată țara.

Citiți și: Video: Noi măsuri la stabilirea pensiilor, anunţate de ministru

„Pensionarii – cei pe a căror muncă s-a clădit România – afirmă, la unison, că le-a ajuns cuțitul la os. Intenția Guvernului

Citiți și: UPDATE: Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate

PNL de a nu majora pensiile la 1 septembrie decât cu 10%,  deși Parlamentul, la inițiativa PSD, a aprobat o lege de majorare a  acestora cu 40%, reprezintă o bătaie de joc la adresa acestor oameni, o acțiune cinică dacă ne gândim la tunurile financiare pe care le-au dat liberalii și acoliții lor în pandemie. Astfel, asociaţiile de pensionari anunţă proteste de stradă în septembrie şi acţiune în instanţă dacă Executivul nu creşte pensiile cu 40%.

Cele trei organizaţii care au făcut anunțul sunt Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională „Unirea” a Pensionarilor din România, care susţin că reprezintă interesele a aproape 5 milioane de pensionari. Cele trei  federaţii naţionale au organizaţii de pensionari în toate oraşele, municipiile reşedinţă de judeţ, în oraşele din judeţele respective şi într-o serie de localităţi rurale. Oamenii susțin că au fost „ignoraţi, am putea spune chiar desconsideraţi de către Guvern”. Respectați legea, domnilor guvernanți! Respectați-i și pe cei care au muncit o viață întreagă și care merită, cu prisosință, un trai mai bun!”, afirmă Ion Mînzînă.

Fotoliu 1 555×222

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441