930×122 CUMPANA 5

mircea draghici

Argeșeanul Mircea Drăghici, fost trezorier și deputat PSD, în vacanțe exotice cu bani de la stat!

Argeșeanul Mircea Drăghici, fost trezorier și deputat PSD, în vacanțe exotice cu bani de la stat!

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu: Noi fonduri pentru dezvoltare locală!

DNA a anunțat că a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici, fost deputat de Argeș, care ar urma să execute o pedeapsă de 6 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că ar fi cheltuit peste 550.522 de lei din conturile partidului, o parte provenind din subvenția de la stat, pentru vacanțe în destinații turistice exotice, conform Hotnews.ro.

Mircea Drăghici se află în penitenciar după ce în urmă cu un an a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare într-un alt dosar în care este acuzat de DNA că, în calitate de trezorier al PSD, şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvențiile primite de partid pentru a-și cumpăra o casă.

Citiți și: Cristian Gentea: PSD a făcut mai multe amendamente la OUG 119 privind energia!

Procurorii DNA au dispus sesizarea instanței cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Mircea Drăghici, acuzat de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate, în formă continuată, și delapidare, în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au notat:

În perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Mircea Drăghici, în calitate de trezorier al PSD, cu atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, ar fi utilizat suma totală de 550.522 de lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane.

Din suma de mai sus, 231.040 de lei ar fi reprezentat o parte din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Pe parcursul urmăririi penale s-au depus într-un cont deschis de ANABI pe numele lui Mircea Drăghici sumele reprezentate de paguba cauzată și cheltuielile judiciare efectuate în etapa urmăririi penale, fiind dispuse măsuri asiguratorii pe acele sume de către procurorii DNA.

În prezența avocatului, Mircea Drăghici a recunoscut comiterea faptelor, declarând că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

6 ani de închisoare cu executare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în oricare alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii (trezorier partid politic) și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului București.

În dosarul în care în iulie 2021 a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare Drăghici a fost acuzat de DNA că și-ar fi însușit 380.000 de euro din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a plăti un imobil de peste 500.000 de euro.

Sursă: hotnews.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • mihnea spune:

    Si…Argesenii voteaza PSD de 33 de ani asa ca nu vad vreo problema…Ce conteaza ca nu ai drumuri sau canalizare PSD ul sa traiasca…

  • aaa spune:

    Voteaza cu cine se identifica. Asa ca de aia nimic nu e cum trebuie.

570 X 90 POSADA 3